Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Afslanken begint in je hoofd

Voor veel mensen blijkt het heel moeilijk – het volgen van een dieet, het regelmatige oefeningen doen, het laten staan van eten dat ze erg lekker vinden. Het is extra moeilijk voor mensen die er al heel lang een ongezonde levenstijl op na houden.
Geldt dat ook voor jou? Je weet dat je minder zou moeten eten en meer zou moeten bewegen, maar om dat te kunnen doen zul je je complete levenstijl moeten omgooien. Dat kan alleen als je echt voor de volle honderd procent gemotiveerd bent.

Ben je er klaar voor?
Het lijkt een eenvoudige vraag: ben je klaar om af te vallen? Toch is het belangrijk dat je deze vraag stelt. Veel mensen beginnen met afvallen, niet omdat ze dat zelf willen, maar omdat ze gedwongen worden. Anderen beginnen met afvallen omdat er een belangrijke gebeurtenis aankomt en ze er dan beslist goed uit willen zien. Nog weer anderen doen het omdat hun vrienden het ook doen. Wat is jouw motivatie?

Wanneer je wilt afslanken om oppervlakkige redenen is de kans groot dat je niet slaagt. Afslanken kun je alleen als je het voor jezelf doet; voor je eigen lichaam en voor je eigen gezondheid. Alleen voor jezelf en voor niemand anders. Als je dat zeker weet is het tijd om te beginnen. En het beste moment om te beginnen is altijd: nu!

Bereid je mentaal voor
Als je al lange tijd weinig of niets aan gezonde beweging hebt gedaan, zal het je niet meevallen om van de ene op de andere dag met afslankoefeningen te beginnen. Zelfs een wandeling kan dan al een hele opgave zijn. Alleen al het zien van fitness apparaten kan je de moed in de schoenen doen zinken.
Maar zelfs als je al redelijk actief was, zul je je nog steeds mentaal voor moeten bereiden op het volgen van een dieet en het dagelijks doen van oefeningen. Je kunt jezelf op een aantal manieren mentaal prepareren:

Begin met je eigen motivatieprogramma. Je kunt je aanlsuiten bij een motivatiegroep, maar je kunt ook je eigen programma opzetten. Het eerste wat je zou moeten doen is een lijst maken van al de dingen die je zou willen bereiken. Zorg dat de doelen redelijk zijn en te bereiken zijn in de tijd die je er voor denkt uit te moeten trekken. Hang de lijst op een plek waar je het elke dag ziet. Als je je eens wat minder gemotiveerd voelt neem je je lijst nog eens een keer goed door – dit zal je weer op de juiste weg helpen.
Andere vormen om controle over je wil te houden zijn hypnotherapie en meditatie. Deze methoden zijn al door duizenden mensen gebruikt om hun geest te beïnvloeden en gemotiveerd te blijven en zo te slagen in hun pogingen af te slanken. Lees ook vooral boeken van mensen die er in geslaagd zijn om af te vallen. Je leert hoe zij zich gemotiveerd hebben en ontdekt dat je niet de enige bent die het moelijk vind gemotiveerd te blijven.

Start langzaam
Zelfs als je mentaal goed bent voorbereid zal het lichaam toch protesteren als je te hard van stapel loopt. Begin dus rustig aan. Put je lichaam niet helemaal uit met teveel oefeningen en te weinig eten. Gun jezelf van tijd tot tijd rust en zorg ervoor dat je lichaam alle noodzakelijke voedingstoffen binnen krijgt. Begin dus rustig zodat je lichaam kan doen wat je geest wil.