Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Ken de mythes over afvallen en de echte feiten

Afvallen is populair vandaag de dag en je komt dan ook van allerlei informatie over afvallen tegen. Oplossingen, hulpmiddelen, programma’s, diëten, supplementen, adviezen … Vele daarvan zijn effectief, vele ook niet. Er doen veel mythes over afvallen de ronde. Het is belangrijk dat je deze mythes kent en weet wat de echte feiten zijn.

Helaas zijn er vele mensen die goedgelovig zijn en alles voor waar aan nemen wat er geschreven staat. Maar het is belangrijk om de echte feiten te kennen en elke bewering of veronderstelling goed te onderzoeken. Op die manier kom je de waarheid over gewichtsverlies te weten en kun je beginnen met een degelijk afvalprogramma.

Hieronder volgen enkele van de meest geloofde mythes over gewichtsverlies. Lees verder en je zult heel wat leren over afvallen en gezond en fit worden. Enkele ontkrachtingen van mythes zijn ronduit schokkend en zullen je denken over afvallen veranderen. Verlies dus geen tijd meer en raak nu geïnformeerd over afslanken en alles wat daarbij hoort.

De 5 populairste mythes over afvallen ontkracht

1.Koolhydraatarme diëten leiden tot snel gewichtsverlies – niet waar. De zogenaamde ‘low carb’ (koolhydraatarme) diëten leiden inderdaad tot gewichtsverlies. Als je weinig koolhydraten eet, krijg je echter op de lange duur te weinig energie binnen. Vooral je hersenen hebben hier last van, want die hebben koolhydraten nodig om te kunnen functioneren. Het langdurig volgen van een koolhydraatarm dieet vertraagt op de lange termijn je stofwisseling. Als je wilt afvallen en duurzaam op een laag gewicht blijven, heb je juist een snellere stofwisseling nodig. Op die manier kan je lichaam gemakkelijker calorieën verbranden.

2.De gemakkelijkste manier om af te vallen is het slikken van dieetpillen – dit is niet waar. Er zijn vele soorten dieetpillen op de markt, die allemaal een andere werking hebben. Er zijn vochtafdrijvende supplementen, vetblokkeerders, stofwisselingsversnellers en nog veel meer. De meeste dieetpillen werden nooit goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse instantie die medicijnen keurt. Bijna alle dieetpillen hebben bijwerkingen, van licht schadelijk tot zeer schadelijk voor de gezondheid.

3.De top 10 van crash diëten is zeer effectief – dit is niet waar, omdat alle crash diëten leiden tot het snel verliezen van spiergewicht en niet van vet. Bovendien leiden crash diëten ertoe dat de stofwisseling vertraagt. Op de lange duur heb je dan juist het tegenoverstelde effect bereikt van wat je wilt. Een goed dieet leidt namelijk tot een snellere stofwisseling, het verbranden van vet en de opbouw van spieren.

4.Een vetarm of vetvrij dieet is het geheim van het afvallen – dit is niet waar, omdat het eten van te weinig vetten ertoe kan leiden dat de stofwisseling vertraagt. Hierdoor kan het lichaam minder calorieën verbranden. Bovendien heb je, als je te weinig vet binnen krijgt, veel vaker trek in iets lekkers. Ook dat leidt weer tot gewichtstoename. Het is absoluut noodzakelijk om vetten te eten, en wel goede vetten.

5.Natuurlijke supplementen versnellen het afvallen – dit is niet waar, want vele natuurlijke middelen zijn niet altijd zo werkzaam als hun fabrikanten beweren. De meeste natuurlijke middelen zijn bovendien niet goedgekeurd door de FDA. Natuurlijke middelen kunnen bovendien bijwerkingen hebben en zijn niet zonder gevaar voor de gezondheid.

Ken de mythes over afvallen en denk drie maal na voordat je ergens aan begint. Als je je baseert op feiten in plaats van op mythes, zullen al je afvalpogingen zeker slagen!