Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Hoe kies je het afvalprogramma dat het beste bij je past?

De afslankindustrie is een ‘boomende’ sector geworden. Veel mensen lijden tegenwoordig aan zwaarlijvigheid en zijn op zoek naar allerlei mogelijke oplossingen. Of het nu gaat om afslankmiddelen, diëten, trainingsprogramma’s, boeken, CD’s, video’s, noem maar op … men koopt het.

De markt is verzadigd geraakt en het aantal oplossingen en middelen dat te koop wordt aangeboden is ontelbaar. Vooral de kreet ‘snel afslanken’ trekt kopers aan, want de meeste mensen zijn op zoek naar een snelle en gemakkelijke oplossing.

Helaas zijn al deze middelen en producten slechts tijdelijke oplossingen. Wat veel mensen vergeten, is dat afvallen een langdurig en moeizaam proces is, waar je veel tijd en energie in moet steken. Afvallen betekent dat je je leefstijl en eetgewoontes diepgaand en langdurig moet veranderen. En dat kost tijd, wilskracht en discipline.

Hoe stel ik mijn afvaldoelen vast?

Voordat je het afvalprogramma kiest dat het beste bij je past en het meest effectief voor je zal zijn, moet je eerst je afvaldoel(en) bepalen. Pas daarna kies je je afvalprogramma, en ook dat is niet een eenvoudige taak. Je zult informatie moeten verzamelen over wat nu werkelijk effectieve manieren om af te vallen zijn. Er doen vele mythes over afvallen de ronde en je zult het kaf van het koren moeten leren onderscheiden. Het is ook heel belangrijk dat je vastbesloten bent om af te vallen en bereid bent alle consequenties van dat besluit te aanvaarden.

Bepaal dus eerst, voordat je intekent op een bepaald afvalprogramma, je afvaldoelen. Hieronder volgen enkele vragen die je jezelf kunt stellen, zodat je beter je afvaldoelen kunt bepalen.

-Hoeveel gewicht wil ik verliezen?
-Hoeveel tijd wil ik hiervoor nemen?
-Is mijn doel realiseerbaar binnen de tijdslimiet die ik heb gesteld?
-Waarom wil ik eigenlijk afvallen?
-Wat is mijn definitie van een gezond lichaam?
-Wat is mijn definitie van een slank lichaam?

Dit zijn enkele van de vragen die je jezelf kunt stellen om je afvaldoelen te bepalen.

Enkele fantastische adviezen over afvalprogramma’s

Er bestaan tegenwoordig zo veel verschillende afvalprogramma’s, dat het niet eens meer mogelijk is ze te classificeren. Het is onmogelijk om precies te bepalen welke er effectief zijn en welke niet. Je ziet door de bomen het bos niet meer en een aantal aanbieders maakt hier op slimme wijze gebruik van, door volkomen onzinnige programma’s aan te bieden.

Hieronder volgen enkele tips om te bepalen of een afvalprogramma wel of niet goed voor je is.

Aspecten die positief zijn:
1.Het past bij je levensstijl en het eten dat je wilt eten
2.Het stimuleert lichaamsbeweging en een evenwichtig dieet
3.Het stimuleert een gezonde manier van leven
4.Het voldoet aan alle behoeften aan voedingsstoffen van je lichaam
5.Het is een programma dat gericht is op de lange termijn

Aspecten die negatief zijn:
1.Crash diëten die worden aangeboden
2.Beloftes van gewichtsverlies zonder te trainen
3.Belangrijke voedselgroepen worden uit het dieet verbannen
4.Het stimuleert het gebruik van pillen

Pas bovenstaande adviezen en tips toe, en je zult er in slagen een effectief en veilig afvalprogramma te vinden dat perfect bij je past!