Afslank Artikelen

Hoe word je swingend fit? De 5 beste dansstijlen om af te vallen

Wil je een slank en fit lichaam, maar heb je een hekel aan sport? Dansen kan ook goede training zijn. Heb je gevoel voor muziek, dan beweeg je waarschijnlijk al automatisch mee op de maat van een deuntje. Voordat je het weet, ben je aan het dansen. Het is leuk en daardoor makkelijk vol te houden. Maar welke dansvormen zijn het meest geschikt voor jouw afvaldoelen en lichaamstype? Hieronder vind je de 5 beste keuzes!

Dans je slank!

Dansen is een natuurlijke manier van bewegen die in veel culturen voorkomt. Bij de meeste vormen van dans gaat je hartslag flink omhoog. Door de inspanning verbrand je sneller calorieën. Veel vormen zijn ook goed voor de opbouw van je spieren, waardoor je strakker in je vel gaat zitten. Bovendien is dansen een goede manier om soepel te blijven. Specifieke dansvormen hebben zo hun eigen voordelen. Lees snel verder om te ontdekken welke bij jou past!

Zumba

Zumba is eigenlijk geen op zichzelf staande dansstijl, maar een op verschillende Latijns-Amerikaanse en moderne vormen gebaseerde training. De muziek is opzwepend en de bewegingen intensief, maar niet al te moeilijk. Je kunt er flink wat calorieën mee verbranden!

Ballet

Deze klassieke dansvorm gaat om rustige, geconcentreerde bewegingen, maar is behoorlijk intensief. De laatste jaren is ballet weer erg populair geworden. Het is dan ook goed voor je figuur en lichaamshouding. Je rug, buik, heupen en dijen worden er flink sterker van en je wordt leniger.

Buikdansen

Buikdansen is een toegankelijke dansvorm, omdat je er niet bijzonder lenig of snel op je voeten voor hoeft te zijn. Toch kun je er veel probleemgebieden mee aanpakken. Je buik en billen worden steviger, je rug wordt sterker en je heupen soepeler. Het belast je botten en spieren op een zachte manier en is daardoor geschikt voor alle leeftijden.

Salsa

Wil je graag sexy swingen met een partner? Dan is Salsa een goede keuze voor jou. Op exotische ritmes zwieren jullie samen in het rond. Het tempo ligt hoog, dus ook daarvan gaat je hart sneller kloppen. Het helpt je calorieën te verbranden en houdt je lichaam lekker soepel.

Vrij dansen

Wil je niet piekeren over pasjes of partners, maar je lekker laten leiden door de muziek? Dan is vrij dansen ook een goede manier om fit te worden. Kies je eigen muziek en bewegingen en ga lekker uit je bol. Desnoods in je eigen kamer, met de gordijnen dicht. Ook zo blijf je flexibel en kun je heel goed die extra pondjes kwijt raken.

Voetjes van de vloer!

Als je graag slank en fit wilt worden, maar niet van sport houdt, kan dansen een goede training voor je zijn. De muziek werkt motiverend en het wordt niet snel saai. Voor iedereen is er wel een passende dansvorm te vinden. Kies degene die past bij jouw muzieksmaak, lichaamstype en andere voorkeuren en ga met de voetjes van de vloer! Welke dans ga jij uitproberen om fitter te worden?

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan op social media!