Afslank Artikelen

Eenvoudige en effectieve tips om 15 kilo af te vallen

Geduld en doorzettingsvermogen
Het eerste wat je nodig hebt is geduld. Afvallen doe je niet van vandaag op morgen. Je moet vastbesloten zijn dat je dat perfecte lichaam wilt. Doorzettingsvermogen in combinatie met geduld is de sleutel tot het bereiken van je doel: een fit, gezond en slank lichaam. Blijf je dus, ook als het niet altijd meevalt, op je doel richten en blijf positief.

Het pefecte oefenschema
Het is essentieel dat je zorgvuldig een oefenschema opstelt, met oefeningen die het best passen bij jouw lichaamstype. Als je het juiste oefenprogramma doet is het mogelijk 15 kilo af te vallen. Schenk dus veel aandacht aan het samenstellen van het juiste oefenschema.

Verander je dieet
Het dieet speelt een belangrijke rol en is van grote invloed op het lichaamsgewicht. Het volgen van het juiste dieet, waarbij je rekening houdt met alle factoren, is dus essentieel. Het is gemakkelijk om 15 kilo te verliezen als je maar heel goed oplet wat je binnenkrijgt. Hanteer altijd de volgende vuistregel: je moet nooit meer calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt.

Het aantal maaltijden per dag
In onze hectische tijden hebben we het allemaal veel te druk. Om tijd te besparen hebben we de minder vaak te eten, maar per maaltijd meer te eten dan goed voor ons is. Dat is niet alleen ongezond, dat is ook een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Het is veel gezonder om 5-6 kleinere maaltijden per dag te eten met een tussenpoos van uur of drie. Het voedsel wordt dan beter verteerd en wordt minder snel omgezet in vet.

Drink veel water
Water is een heel gezonde drank. Het is niet alleen calorieën-vrij, maar ook voel je je een stuk beter en vitaler als je regelmatig een glas water drinkt. Het beste is het om de hele dag door slokjes water te drinken. De minimum hoeveelheid die je per dag zou moeten drinken zou toch wel het equivalent van 8 tot 10 glazen moeten zijn. Kunstmatige drankjes zoals cola of energie-drankjes zijn heel schadelijk voor het lichaam en je zou dit soort drankjes dan ook moeten vervangen door water.

Eet vezelrijk voedsel
Vezelrijk voedsel is erg gezond voor het lichaam omdat het weinig calorieën bevat en het het spijsverteringsproces ondersteunt doordat het helpt de afvalstoffen te lozen. Eet dus veel groene bladgroenten en drink zo veel mogelijk sap.

Verander je levensstijl
Vaak is obesitas het gevolg van een gestresste levensstijl. Mensen gaan kopje onder in hun werk en hebben geen tijd meer voor gezonde beweging. Het resultaat is overgewicht en gezondheidsklachten. Als je weer fit wilt worden en die extra kilo’s kwijt wilt raken zit er niet anders op dan je levensstijl te verander. Laat de auto wat vaker staan, maak een extra wandeling met de hond, neem op kantoor de trap in plaats van lift en eet zo gezond mogelijk.