Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Welke thee helpt bij het afvallen? De 5 beste opties op een rijtje

Slanke vrouw drinkt thee

Afvallen vergt vaak heel wat discipline. Er zijn immers allerlei lekkere hapjes en drankjes die je wilt proberen te vermijden. Gelukkig zijn er ook dingen die wél mogen, of die zelfs bevorderlijk zijn als je gewicht wilt verliezen. Wist je bijvoorbeeld dat zo’n 4 kopjes van de juiste thee je kunnen helpen afvallen? Hieronder vind je een lijstje met de 5 beste opties en hun specifieke eigenschappen.

1. Groene thee

Groene thee is de laatste jaren steeds populairder geworden in ons land. Dat is niet alleen omdat het nu eenmaal lekker smaakt: het heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Ook voor je lijn is groene thee gunstig. Het helpt je metabolisme versnellen en buikvet verbranden. Drink het vooral voordat je gaat sporten, voor extra effect!

2. Oolong thee

Dit is een wat minder bekende theevariant met een bloemige smaak, die net als groene thee goed is voor je vetverbranding. Als je deze soort nog niet kent, is het dus zeker de moeite waard om hem uit te proberen! Je vindt hem zeker bij speciaalzaken of toko’s.

3. Muntthee

Ook verse (peper)muntthee is de laatste tijd heel populair. Deze heeft een lekker frisse smaak en verkwikt je geest. Maar wist je dat deze ook helpt om je trek in zoet te verminderen? Drink hem dus vooral op tijdstippen waarop je vaak zin krijgt in snoep en koek.

Slanke vrouw drinkt thee

4. Witte thee

Witte thee is hele pure, nauwelijks bewerkte thee, die veel anti-oxidanten bevat. Daarnaast vertraagt deze de aanmaak van nieuwe vetcellen in je lichaam. Voorkomen is vaak beter dan genezen, dus ga snel naar de winkel voor een pakje witte thee!

5. Rooibosthee

Deze Zuid-Afrikaanse thee is overal verkrijgbaar. Gelukkig maar, want ook deze thee kan je helpen afvallen. Het bevat een stofje dat de aanmaak van bepaalde stresshormonen vertraagt, die verantwoordelijk zijn voor zoete trek en de opslag van vet.

Kopje thee erbij?

Wist jij dat theedrinken je kan helpen afvallen? Het mooie van deze theeën is dat ze bijna allemaal gemakkelijk te verkrijgen zijn en niet veel hoeven te kosten. Onthoud wel dat alleen theedrinken niet voldoende is om af te vallen. Je moet over het algemeen bewuster gaan leven, met gezonder eten, meer beweging en voldoende slaap. Maar ze zijn wel een mooi steuntje in de rug! Welke ga jij uitproberen

Vond je dit een interessant artikel? Deel het dan op social media!