Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Helpen vervangende bakproducten bij het afvallen?

Wil je slank en sexy zijn maar blijf je maar zin hebben in heerlijke desserts, gebak en koekjes? Hier is de oplossing, want in dit artikel kun je lezen hoe je kunt bakken met vervangende ingrediënten met weinig vet en calorieën.

Vetarm bakken

Gebak en koekjes zijn voor veel mensen een onontbeerlijk onderdeel van hun dagelijkse leven. Helaas zijn dit caloriebommen, want ze zitten vol met vet en suiker. Het lijkt dus vrijwel onvermijdelijk dat als je wilt afvallen, je deze heerlijkheden helemaal niet meer kunt eten. Wanhoop echter niet, maar lees eerst eens onderstaande tips. Misschien is er toch nog hoop?

Fantastische vervangende bakproducten voor mensen die aan de lijn doen

Probeer de volgende keer als je gaat bakken eens onderstaande tips uit, en je zult zien hoeveel calorieën je kunt besparen.

1.Gebruik geen volle melk, maar magere melk, liefst met een vetgehalte van 1 %. In het begin is het minder smaakvol, maar na een tijdje ben je daar aan gewend.
2.Gebruiker eiwitvervangers in plaats van eieren, of gebruik de eiwitten van twee eieren in plaats van één heel ei.
3.Gebruik een vloeibaar zoetmiddel in plaats van suiker. Suikervervangers in poedervorm zijn niet geschikt, omdat deze niet tegen de hoge temperatuur tijdens het bakken kunnen.
4.Wil je chocolade toevoegen? Probeer in plaats daarvan vers of gedroogd fruit te gebruiken.
5.Noten kun je blijven toevoegen, maar gebruik kleinere hoeveelheden en rooster ze eerst om het overschot aan olie te verwijderen.
6.Gebruik in plaats van wit meel volkoren tarwemeel. Dit bevat vezels en is goed voor de stofwisseling. Je kunt eventueel wit meel met volkoren meel mengen.
7.Als je room gebruikt, verminder dan de hoeveelheid of vervang deze door vetvrije geëvaporeerde melk.
8.In de meeste recepten kun je zure room vervangen door vetvrije natuurlijke yoghurt.
9.Gebruik boter in kleinere hoeveelheden. Margarine bevat geharde (trans) vetten en is af te raden.
10.Als er yoghurt met fruitsmaak in het recept moet, gebruik dan natuurlijke yoghurt met vers fruit.

Dit zijn slechts enkele tips voor het bakken van caloriearm gebak, taarten en koekjes. Op internet kun je nog veel meer tips vinden.