Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

7 voedingsmiddelen die de vetverbranding stimuleren!

7 Voedingsmiddelen om Vetverbranding te Stimuleren

Als men wil afvallen, dan denkt men al snel in termen van minder eten. Maar gewicht verliezen is een complex proces, waarbij veel factoren meespelen. Een belangrijke factor is metabolisme, oftewel de mate en snelheid waarmee het lichaam calorieën verbrandt. Door bepaalde voedingsmiddelen juist wél te eten of drinken, kun je deze verbranding stimuleren. Hieronder lees je de 7 beste keuzes voor versneld gewichtsverlies!

Volkoren producten

Een groot voordeel van volkoren producten, is dat ze metabolisme stimuleren. Het lichaam verbruikt namelijk twee keer zoveel energie om ze te verbranden dan wanneer men kiest voor de bewerkte variant. Kies volkoren brood en pasta en voor bruine of zilvervliesrijst. Deze producten bevatten ook meer vezels, wat de stofwisseling ten goede komt.

Magere zuivelproducten

Magere zuivelproducten, zoals kwark of Griekse yoghurt, helpen het lichaam eveneens vet verbranden. Bovendien bevatten ze calcium en Vitamine D., wat zorgt voor sterke botten en spieren. Deze zuivelproducten zijn goede vervangers voor veel vette en romige varianten, zoals zure room, crème fraîche en slagroom.

Mager vlees

Op zich heeft het lichaam niet dagelijks vlees nodig, maar als je het wel eet, kies dan voor magere varianten, zoals biologische kip of kalkoen. Zo weet je zeker dat je niet allerlei antibiotica en andere ongezonde bestanddelen binnenkrijgt. Deze soorten vlees bevatten weinig vet en stimuleren de verbranding. Het lichaam verbrandt een derde van de calorieën bij de vertering. Ze zijn goede bronnen van eiwitten, die de aanmaak van spiermassa stimuleren. Hoe meer men hiervan eet, hoe sneller de metabolisme zal zijn.

Linzen

Ben je vegetariër, dan heb je vast al regelmatig linzen op het menu gezet. Deze zijn dan ook goede vleesvervangers omdat ze veel eiwitten en ijzer bevatten. Ze zijn geheel vrij van vet en bevatten ook nauwelijks calorieën, terwijl ze je lichaam wel van energie voorzien.

Groene thee

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat het drinken van circa 4 kopjes groene thee per dag de vetverbranding stimuleert. Bovendien bevat het diverse anti-oxidanten en is het goed voor de huid.

Hete pepers

Diverse vormen van hete pepers, zoals cayenne en chilipeper, zijn bronnen van capsaïcine. Dit heeft een verwarmend effect op het lichaam en stimuleert de vetverbranding. Je kunt gemakkelijk een snufje toevoegen aan allerlei gerechten, van eieren tot soepen en exotische schotels.

Gezonde vetten

Een zekere hoeveelheid vetten is een essentieel onderdeel van een gezond dieet. Natuurlijk zijn niet alle vetten goed voor je. Transvetten bijvoorbeeld, kun je maar het beste te allen tijde vermijden. Maar gezonde vetten uit bijvoorbeeld olijfolie of lijnzaadolie kunnen de vetverbranding stimuleren. Hetzelfde geldt voor de vetten uit zalm of makreel. Eet je geen vis? Zet dan eens wat vaker avocado op het menu. Ook deze vrucht bevat gezonde vetten.

Eet slimmer!

Diëten betekent niet altijd minder eten. Vaker gaat het om slimmer eten. Zet de bovenstaande voedingsmiddelen vaker op het menu. Combineer ze vooral, zodat je gunstige koolhydraten, eiwitten én vetten binnenkrijgt. Zo is je dieet in balans en krijgt je lichaam wat het nodig heeft, terwijl je ook kunt profiteren van een versnelde vetverbranding. Welke combinatie ga jij uitproberen?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!