Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Afslanksupplementen – ja of nee?

Als je er over denkt aan de afslanksupplementen te gaan, kun je beter eerst zo veel mogelijk informatie verzamelen. Er zijn namelijk talloze afslanksupplementen en ze claimen allemaal de magisch oplossing voor jouw overgewicht te zijn. Hoewel het verleidelijk is het nieuwste van het nieuwste te proberen is dat niet altijd verstandig. Zij beloven het beste resultaat maar omdat ze nog niet zo lang op de markt zijn, zijn nog niet alle bijwerkingen bekend. Het is veel verstandiger je te houden aan de oude vertrouwde supplementen die veel worden verkocht en die uitgebreid zijn getest op hun bijwerkingen en effectiviteit.

Een ruime keuze
Zelfs het kiezen uit die supplementen die bewezen effectief zijn, kan nog moeilijk zijn; ook daar zijn er nog een heleboel van. We noemen er hieronder slechts een klein aantal.
Fucoxanthin – Dit is een anti-oxidant dat in zeewier wordt aangetroffen. Fucoxanthin heeft nog een lange weg te gaan voor het zonder voorbehoud kan worden aangeraden voor het verliezen van overgewicht, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend. In een van de onderzoeken op dieren werd gevonden dat Fucoxanthin het abdominale vet aantast. Abdominaal vet wordt gerelateerd aan diabetes en hartklachten.
Appelazijn – Appelazijn onderdrukt de eetlust en verbrandt vet. Er zijn zelfs mensen die een zogenaamd appelazijn-dieet volgen. Volgens dit dieet moet je voor elke maaltijd drie appelazijntabletten of drie theelepels appelazijn innemen. Je kunt appelazijn natuurlijk ook gebruiken bij het koken.
Hoodia – Hoodia is een populair kruidensupplement dat ook werkt als een natuurlijk antidepressivum. Enige voorzichtigheid is echter geboden. Er wordt geschat dat meer dan 50% van de hoodia-producten vervalsingen zijn.
Gurana – Gurana is een supplement dat gemaakt wordt van een plant uit het Amazone regenwoud. Gurana heeft zwarte zaden die rijk zijn aan caffeïne – zelfs twee keer rijker als koffiebonen. Dit supplement zorgt ervoor dat je meer energie verbrandt. Te grote hoeveelheden kunnen echter tot angsten en hartkloppingen leiden.

Zou je er gebruk van moeten maken?
Nu komt de vraag – zou je van deze supplementen gebruik moeten maken? Ja, absoluut. Maar wees voorzichtig. Het belangrijkste punt dat je voor ogen moet houden komt tot uitdrukking in de definitie van een supplement: Een supplement voegt iets toe om iets te compleet te maken of een tekort aan te vullen. Afslanksupplementen kunnen dan ook alleen een aanvulling zijn op je afslankprogramma – ze kunnen het nooit vervangen.

Wat zou je moeten doen?
De meeste mensen geloven dat ze op magische wijze, al na een week, alleen door het innemen van afslanksupplementen kilo’s zullen afvallen. Zolang ze hun levenstijl niet veranderen zal dat elke keer weer tot frustratie leiden: beloofde het product niet dat ze in no-time kilo’s kwijt zouden raken?
Blijf jezelf altijd voorhouden dat meer bewegen en een gezond voedingspatroon de belangrijkste basiselementen zijn en blijven wanneer je af wilt vallen. De supplementen kunnen je helpen bij je strijd om gewicht te verliezen, maar op zichzelf doen ze weinig.