De Populairste Diëten

3 Dagen Dieet – Ideaal om relatief veel gewicht te verliezen in een korte periode!

3 dagen dieet

Het drie dagen dieet is speciaal ontworpen voor mensen die relatief veel gewicht willen verliezen in een korte periode. Het is mogelijk om met behulp van dit dieet om in 3 dagen tussen de 3 en 5 kg af te vallen. Sterke punten van dit dieet is dat de stofwisseling wordt versneld en dat dit dieet lang kan worden volgehouden.

Het dieet dient wel strikt gevolgd te worden en daarna afgewisseld te worden met vier dagen normaal eten. Ook is het belangrijk dat de maaltijden op normale tijdstippen worden gegeten.

Het is voor dit dieet niet nodig om speciale en meestal dure voedingsmiddelen in huis te halen of recepten te bereiden. Bij hongergevoel wordt aangeraden koffie of thee zonder suiker en zonder melk te drinken. Het is echter niet de bedoeling dat men zichzelf uithongert.

Dag 1:

Ontbijt: 1 bruine geroosterde boterham, 2 paplepels pindakaas, 1 halve grapefruit, koffie of thee.
Lunch: 60 gr. uitgelekte tonijn (uit blik op water), 1 bruine geroosterde boterham.
Diner: 95 gr. mager vlees (kipfilet of rosbief), 120 gr. sperziebonen, 120 gr. bieten gekookt (niet uit blik), 1 kleine appel, 120 gr. vanille ijs (kopje).

Dag 2:

Ontbijt: 1 gekookt ei op geroosterde boterham, 1 halve banaan.
Lunch: 120 gr. Hüttenkäse of magere kwark of cottage cheese, 5 crackers.
Diner: 3 worstjes uit blik, 120 gr. broccoli, 60 gr. wortels, 1 halve banaan, 60 gr. vanille ijs.

Dag 3:

Ontbijt: 5 crackers, 100 gr. cheddar, 1 kleine appel.
Lunch: 1 hard gekookt ei, 1 geroosterde boterham.
Diner: 60 gr. tonijn, 120 gr. bieten gekookt (niet uit blik), 120 gr. bloemkool, 1 halve part, niet te zoete, meloen, 60 gr. vanille ijs.

Tips:

Wortel, komkommer, fruit, mineraal water met of zonder koolzuur. Drink minstens 8 tot 10 glazen water per dag, het is gezond, helpt tegen de honger en is goed voor je vochtbalans.

Kritiek op het dieet:

Ten eerste is de keuze van voeding beperkt. Ten tweede werkt dit dieet het jojo effect in de hand doordat de eerst drie dagen erg weinig wordt gegeten. Hierdoor wordt de verleiding groot om dit de volgende dagen weer in te halen.