De Populairste Diëten

Hoe kies ik het juiste afvalprogramma?

Het kan heel moeilijk zijn om een afvalprogramma te kiezen dat geschikt voor je is en bij je leefstijl, voorkeuren en lichaam past. Niet alle mensen hebben hetzelfde lichaam en ook de voedselvoorkeuren van mensen verschillen veel. Bovendien maakt het ook uit wat voor leven je leidt: heb je het heel druk of heb je alle tijd van je leven? Het afvalprogramma dat je uitkiest moet op al deze zaken aansluiten.

Een veilig en effectief afvalprogramma kiezen

1.Kies ten eerste een programma dat veilig en verstandig is. Alleen programma’s die gebaseerd zijn op een gezond en evenwichtig dieet zijn dat. Alle programma’s waarin eenzijdig bepaalde voedselproducten uit het menu worden geschrapt zijn gevaarlijk. Een gezond en veilig programma bevat ook een schema voor regelmatig trainen of sporten. Een goed programma is gericht op langdurige en blijvende verandering van je levensstijl.
2.Het afvalprogramma moet het volgende bevatten:
Een beperking van je calorie-inname zonder dat je jezelf uithongert en zonder dat je vreselijk moet afzien om je aan het dieet te kunnen houden
Een schema van lichamelijke oefeningen en/of sporten die je moet doen
Een motiverend plan om je levensstijl blijvend te veranderen en een andere kijk op het leven te krijgen
Langzaam maar blijvend gewichtsverlies, dat niet te snel en niet te langzaam gaat. 1360 gram per week is een goed gemiddelde.
Het advies om begeleiding te zoeken van een voedingsdeskundige, sportinstructeur en/of afvalcoach
Een plan om na behaalde resultaten op het goede gewicht te blijven en nooit meer terug te vallen op oude gewoontes en weer aan te komen
3.Stel vervolgens zo veel mogelijk vragen over het afvalprogramma van je keuze. De bedoeling is dat je er zo veel mogelijk over te weten komt voordat je er aan begint. Stel de volgende vragen:
Waaruit bestaat het programma?
Wat voor kwalificaties en certificaten heeft het programma?
Zijn er risico’s aan het programma verbonden?
Wat kost het programma?
Wat zijn de verwachte resultaten van het programma?
Is er individuele of groepsbegeleiding beschikbaar?
Moet er een speciaal dieet worden gevolgd of speciale voedingsmiddelen worden gegeten?
Past het programma in mijn dagindeling en bij mijn levensstijl?
Wie is de supervisor van het algehele programma?
Moeten er supplementen of andere afslankproducten worden ingenomen?
Wat is het tijdschema van de door het programma beoogde resultaten?
4.Controleer of het programma medische veilig is en ruimte biedt voor controle en begeleiding door medische en paramedische specialisten en deskundigen. Het beste zijn afvalprogramma’s die medische testen aanbieden om de deelnemers op wetenschappelijke basis te ondersteunen.
5.Een goed afvalprogramma biedt ook een vorm van coaching en ondersteuning aan. Kies een afvalprogramma dat flexibiliteit biedt in de manier waarop je gecoached wordt. Dat kunnen bijvoorbeeld individuele begeleiding of groepsbegeleiding zijn.
6.Het programma moet ook oog hebben voor culturele en religieuze verschillen tussen de deelnemers.

Het is van essentieel belang om een goed afvalprogramma te kiezen dat goed bij je persoonlijke voorkeuren past, want dat is de sleutel tot succes.