De Populairste Diëten

Basisfeiten over het cholesterolarme dieet

Bij het volgen van een afvalprogramma is het belangrijk om op de gezondheid te letten. Het volstaat niet om lukraak minder te eten of jezelf zelfs uit te hongeren. Belangrijk is om gezond en evenwichtig te eten. Daarnaast moet je dieet cholesterolarm zijn. Dat geldt niet alleen voor mensen die willen afvallen, maar voor iedereen. Volg onderstaande tips voor het volgen van een cholesterolarm dieet.

Een cholesterolarm dieet volgen

Zwaarlijvigheid leidt tot vele gezondheidsproblemen, onder andere hart- en vaatziekten. Mensen met overgewicht hebben vaak een te hoog cholesterolgehalte in hun bloed. Het is voor hen uitermate belangrijk om minder cholesterol binnen te krijgen. Volg daarvoor onderstaande tips:

1.Lees altijd goed de voedingsinformatie op de verpakking van alles wat je eet. In het bijzonder de informatie over vetgehalte is belangrijk als je cholesterolarm wilt eten.
2.Eet veel groenten en fruit. Deze bevatten geen cholesterol, op avocado’s na.
3.Eet goede vetten en oliën.
– Het eten van transvetten (geharde ofwel gehydrogeneerde vetten en oliën) is af te raden, daar deze schadelijk voor de gezondheid zijn. Ze verhogen het slechte cholesterolniveau in het bloed. Transvetten zitten in vrijwel alle margarines en vele andere voorverpakte voedingsmiddelen uit de voedingsindustrie.
– Verzadigde oliën en vetten verhogen het cholesterolniveau.
– De beste oliën om in te bakken zijn olijfolie en kokosolie. Andere plantaardige oliën moeten met mate worden gebruikt
– Roomboter in kleine hoeveelheden verlaagt het slechte cholesterolniveau, in tegenstelling tot wat jarenlang is beweerd.
4.Eet alleen volkoren producten en laat alle producten die gemaakt zijn van wit meel staan. Hierdoor krijg je voldoende vezels binnen en wordt je cholesterolspiegel verlaagd.
5.Eet alleen magere zuivelproducten, het liefst zure producten zoals yoghurt en karnemelk. Eet kaas met mate en eet alleen magere kaas.
6.Eet alleen mager rood vlees, met alle vetranden verwijderd en vermijd allerlei zware en vette sauzen. Eet bij voorkeur gevogelte zoals kip of kalkoen. Kip en kalkoen zijn zeer goede bronnen van eiwitten. Verwijder echter wel het vel voor het bakken, want dat bevat veel vet.
7.Eet veel vis.

Kies ook voor een cholesterolarme voeding en geniet ervan!