De Populairste Diëten

Grote maaltijden en gewichtsverlies

Misschien ben je één van die mensen die altijd reuze honger hebben en graag flink veel eten. Misschien ben je gek op heerlijk eten en nuttig je regelmatig super grote maaltijden in je favoriete restaurant. Van het eten van grote tot zeer grote maaltijden word je echter heel snel dik. Wat kun je hieraan doen? Daarover gaat dit artikel.

Super grote maaltijden en porties leren vermijden

Het is zonder meer een marketing strategie van fastfoodketens om extra grote maaltijden aan te bieden voor knallerprijzen. De supergrote maaltijden kosten maar iets meer dan de gewone maaltijden en zijn daarom extra verleidelijk, vooral als je honger hebt. Ook restaurants van allerlei niveaus gebruiken deze marketing technieken.

Laat je hiertoe niet verleiden, alleen om wat goedkoper uit te zijn. Neem een gewone maaltijd of zelfs een kleine maaltijd. Als je na het eten daarvan nog honger hebt, kun je altijd nog bijbestellen of wat fruit eten. Hieronder volgen wat adviezen om super grote en super zware maaltijden te vermijden:

Denk niet aan een paar centen als het om je gezondheid en tailleomvang gaat.
Laat je tafelgenoot voor je bestellen, zodat je niet in de verleiding komt.
Haal het eten af en eet het thuis of in de auto op. Zo kun je niet meer bijbestellen.
Let op de keuze van het voedsel dat je maakt. Hoe minder vet en hoe minder calorieën, hoe beter.

Portiecontrole

Hoeveel voedsel heb je eigenlijk nodig? Het is heel nuttig om te weten hoeveel je eigenlijk zou moeten eten. Als je je aan die porties houdt, val je af of kom je in elk geval niet aan. Dit zijn de vuistregels voor de hoeveelheid voedsel die een volwassen mens dagelijks nodig heeft:

1.Een portie eiwitrijke voeding (vlees, gevogelte, vis) moet ongeveer even groot zijn als de palm van je hand.
2.Van fruit en groenten mag je heel veel eten. Eet in ieder geval een totale portie ter grootte van je twee vuisten samen.
3.Een goede portie van koolhydraatrijk voedsel als aardappelen of pasta is ter grootte van een samen geknepen vuist.

Nog meer tips om de hoeveelheid eten die je eet te verminderen:

1.Eet nooit voor de televisie of computer. Je hebt je aandacht dan niet bij het eten en let dan minder op signalen van je maag dat hij vol zit.
2.Heb je trek om te knabbelen op iets knapperigs, dan kun je een appel, volkoren cracker, selderijstengel, wortel of ander soort rauwe groente nemen.
3.Heb je zo’n verschrikkelijke zin in chips? Eet dan niet vanuit de zak, maar strooi een beperkte hoeveelheid in een schaaltje. Eet er wat rauwe groenten of fruit bij.
4.Eet als voorgerecht soep. Dat vult de maag, heeft weinig calorieën en zit vol met voedingsstoffen.

Leer nee te zeggen tegen te grote maaltijden en leer je voedselinname controleren. Daarmee heb je een eerste stap gezet op weg naar gewichtsverlies.