De Populairste Diëten

Op dieet – de meest voorkomende afslankblunder die vrouwen begaan

Als je van plan bent af te vallen is het goed om eens met iemand te gaan praten die verstand heeft van het menselijk lichaam, haar functies en afvallen. Dat is beter dan je oor te luister te leggen bij iemand die niet over de juiste kennis beschikt. Ga niet af op bakerpraatjes en mythen. Sommige populaire ideeën over afslanken kunnen regelrecht gevaarlijk zijn. In dit artikel bespreken we een aantal van de meest voorkomende fouten die vrouwen die willen afvallen begaan en geven we aan hoe deze fouten kunnen worden voorkomen. Hopelijk helpt het jou deze blunders niet te maken, het juiste dieetplan te vinden en snel af te vallen

Blunder nummer 1
Mensen op dieet geloven dat het drinken van veel water hen helpt snel af te vallen. Veel vrouwen op dieet drinken daarom 1 of 2 glazen water of andere drank bij hun maaltijd. Dit is blunder nummer 1. Of je afvalt of niet hangt voor een belangrijk deel af van je metabolisme, je stofwisseling. De stofwisseling is afhankelijk van je spijsvertering, en deze is weer afhankelijk van enzymen. De cirkel begint dus bij de enzymen. Wat doe je als je water drinkt tijdens het eten? Precies, je spoelt de enzymen weg en daardoor komt het spijsverteringsproces minder goed op gang.

Oplossing:
De ideale oplossing voor dit probleem is om 10 minuten voor en 10 minuten na de maaltijd wat water te drinken. Dit is heel belangrijk omdat de absorptie van de voedingstoffen plaatsvindt in het spijsverteringskanaal. Je zult geen dorst hebben en het spijsverteringsproces kan ongehinderd plaatsvinden. Het is de meeste effectieve oplossing en wordt vaak aan dieeters, gewichtheffers en body-builders geadviseerd.

Blunder nummer 2
Deze fout gaat over proteïnen. Veel dieeters maken de fout zo min mogelijk proteïne-rijk voedsel te eten. Proteïne is echter een essentiële voedingsstof voor ons lichaam. Proteïne is niet alleen verantwoordelijk voor de spieropbouw en de celgroei. Het speelt ook een essentiële rol in het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Het zorgt niet alleen voor een sneller stofwisseling maar helpt ook de slanke spieren in het onderlichaam. Dit stelt het lichaam weer in staat meer vet te verbranden.

Oplossing:
Simpel! Zorg dat je voldoende proteïne-rijk voedsel zoals gehaktballen, kip enz. binnen krijgt. Eet ze met pasta, dat bevat veel koolhydraten. Ga je niet te buiten aan te veel mager vlees. Let ook op het soort olie en de kruiden waarmee je het vlees bereidt. Zoals algemeen bekend zijn kruiden en olie dikmakers. Het is onmogelijk ze helemaal niet meer te gebruiken, maar probeer stevig te minderen. Het is heel belangrijk en je zult zien hoe snel je er van profiteert.

Goed om te weten
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat 90% van de mensen die proberen met behulp van een dieet af te vallen, daar niet in slagen.