Afslank Artikelen

Wat zijn de 5 beste dieettips van voedingsdeskundigen!

5 Beste Dieettips Van Voedingsdeskundigen

Als je al een tijdje probeert af te vallen, heb je waarschijnlijk ontdekt dat dit niet altijd gemakkelijk is. Daar komt nog bij dat er over dit onderwerp zoveel theorieën rondgaan, dat het soms moeilijk te bepalen is wat de beste strategie is. Het komt regelmatig voor dat onze eigen misverstanden ons gewichtsverlies in de weg staan. Hieronder vind je 5 goede adviezen van voedingsdeskundigen, die je kunnen helpen slimmer gewicht te verliezen!

Laat de weegschaal links liggen

Nog steeds zijn er veel mensen die hun weegschaal gebruiken als leidraad bij het afvallen. Maar voedingsdeskundigen weten dat deze heel misleidend kan zijn. Je gewicht wordt namelijk bepaald door heel veel factoren, zoals het tijdstip, lichaamsbeweging en hoeveel vocht je vasthoudt. Je gewicht verandert daarom van moment tot moment. Hoe je kleren zitten, is een veel beter manier om in te schatten hoe goed je in je vel zit. Als je broek of rok opeens begint te knellen, wordt het tijd om eens naar je eetgewoonten te gaan kijken.

Staar je niet blind op koolhydraten

Diëten waarbij koolhydraten worden vermeden, zijn al enkele jaren zeer populair. Nu kan minder van deze voedingstoffen eten wel tot gewichtsverlies leiden, maar alleen als dit resulteert in een lagere inname van calorieën in het algemeen. Je lichaam heeft koolhydraten wel degelijk nodig. Ze zijn een belangrijke bron van brandstof en geven je een vol gevoel. Laat je ze weg, dan loop je kans dat je in de verleiding komt om te gaan compenseren met allerlei vette alternatieven. Nu is vet ook niet per se schadelijk – ook dit is een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon. Maar zorg dat je nergens teveel van binnenkrijgt, anders kom je juist aan. Balans is dus het sleutelwoord!

Focus op specifieke, kleine verbeteringen

Afvallen gaat al snel gepaard met perfectionisme. Het vergt veel discipline om je leefgewoonten te veranderen, waardoor je soms toch in de fout zult gaan. Dit kan leiden tot schuldgevoelens, waardoor het nog lastiger wordt om je dieet vol te houden. Leg je de lat wat lager, dan hoeft afvallen helemaal niet zo’n vervelend proces te zijn. Volharden in kleine goede gewoonten is effectiever dan in een keer alles goed proberen te doen. Dit leidt veel sneller tot terugval. Kies dus voor één nieuw, haalbaar doel per week, zoals elke ochtend een glas warm water met citroen drinken voor het ontbijt. Dit stimuleert je spijsvertering. De volgende week kun je daar een doel aan toevoegen, zoals een appel eten in plaats van chips. Uiteindelijk kun je zo goede en duurzame resultaten bereiken.

Geniet rustig van je eten!

Ook als je probeert af te vallen, mag je van je eten genieten. Sterker nog: het is zelfs aan te raden! Eet met aandacht en proef iedere hap zorgvuldig. Dit is niet alleen plezierig, maar voorkomt ook dat je gedachteloos veel te veel naar binnen werkt. Dit risico ligt op de loer als je vaak achter de computer of voor de televisie eet. Nuttig je maaltijden liever aan de eettafel en geniet er rustig van!

Let ook op wat je drinkt

Mensen die willen afslanken, kunnen soms zó focussen op hun eten, dat ze nietsvermoedend allerlei extra calorieën en ongezonde stoffen binnenkrijgen door wat ze drinken. Voedingsdeskundigen waarschuwen bijvoorbeeld voor frisdranken, fruitsappen en de populaire koffiedrankjes met allerlei toegevoegde suikers en siropen. Maar er zijn ook drankjes die wél aan te raden zijn als je wilt afvallen: enkele glazen ijskoud water, verspreid over de dag, helpen je vetverbranding versnellen. Koffie (zonder toevoegingen) heeft hetzelfde effect, en geeft je meer uithoudingsvermogen als je gaat sporten.

Slimmer afvallen, met dank aan deskundigen

Heb je wat opgestoken van de bovenstaande tips van voedingsdeskundigen? Dan was jij een van de vele vrouwen die gebukt gingen onder hardnekkige misverstanden over afvallen. Dat is helemaal niet zo gek, want er wordt nu eenmaal veel over gezegd en geschreven. Vertrouw je op het advies van deze professionals, dan kun je afvallen veel gemakkelijker en plezieriger maken. Wat ga jij doen om slimmer af te vallen?

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op social media!