Afslank Artikelen

Hoe kan ik in twee weken 8 kilo verliezen?

Het belangrijkste wat je moet weten als je wilt afvallen (misschien weet je het ondertussen al) is dat je als eerste je leefstijl moet veranderen. Dat houdt ondermeer in je eetgewoontes: wat je eet, hoeveel je eet, wanneer je eet, hoe vaak je eet, waar je eet en hoe je eet. Afvallen gaat het beste met de combinatie van een gevarieerd en gezond dieet en een goed trainingsprogramma. Als je één van beide achterwege laat, zal het heel moeilijk zijn om resultaten te behalen.

Noodgeval
Maar wat nu te doen als je nog niet bent toegekomen aan een goed afvalprogramma en je beste vriendin gaat over twee weken trouwen? Het beste advies is om niet te proberen grootscheeps af te vallen, maar te beginnen met de gezonde en natuurlijke manier van afvallen. Je zult dan op de trouwerij niet veel slanker zijn dan nu, maar wel veel gezonder leven en weten dat je een begin hebt gemaakt. Wil je echter per se toch een flink aantal kilo’s afvallen, dan is dat wel mogelijk. Volg dan onderstaande tips op, maar weet dat het niet goed voor je lichaam is om in een heel snel tempo gewicht te verliezen.

Hoe je in twee weken 8 kilo kunt verliezen
Stel je afvaldoel vast en maak een plan
Om te beginnen moet je voor jezelf heel duidelijk vaststellen hoeveel kilo’s je wilt verliezen en in hoeveel tijd je dat wilt bereiken. Schrijf dit op in het afvaldagboek dat je gaat bijhouden. Maak een heel duidelijk plan voor wat je gaat eten en hoeveel calorieën daarmee dagelijks zult binnen krijgen. Maak eveneens een plan voor de oefeningen die je gaat doen en hoeveel calorieën je daarmee zult per keer zult verbranden. Volg hiervoor de onderstaande tips op. Je kunt nu precies uitrekenen hoeveel gram vet je per dag kunt verliezen.

Verzamel tips en ideeën
Ga op zoek naar adviezen van mensen die in korte tijd veel zijn afgevallen. Je kunt dit aan de mensen om je heen vragen of op internet zoeken. Met deze adviezen in de hand zul je gerichter aan je doel kunnen werken en sneller resultaten behalen.

Het ontgiftingsdieet
Om in een zeer snel tempo af te vallen, is het noodzakelijk dat je een ontgiftingsdieet volgt. Ontgiften is het natuurlijke proces dat in het lichaam plaatsvindt, waarbij het lichaam zich via de ontlasting en urine ontdoet van gifstoffen. Een ontgiftingsdieet bevat alleen maar vloeibaar voedsel – vooral water en sappen. Je drinkt de hele dag door water om uitdroging te voorkomen en gifstoffen af te laten vloeien. Dit dieet kun je maar heel kort volhouden, omdat geen mens lange tijd zonder vast voedsel kan leven.

Vervolgdieet
Na het ontgiftingsdieet stap je over op een vervolgdieet, dat bestaat uit gezonde producten met zo weinig mogelijk calorieën en zo veel mogelijk vezels. Eet zo veel mogelijk groenten en fruit, een beperkte hoeveelheid magere eiwitten en drink veel water. Eet als je erge honger hebt een ei of een volkoren product met weinig koolhydraten, bijvoorbeeld zilvervliesrijst of quinoa.

Training
Probeer elke dag te trainen. Dat kan zijn lopen, joggen, hardlopen, fietsen, zwemmen, de loopband, roeien, enzovoort. Deze aerobische oefeningen doen een beroep op hart en longen en versnellen de stofwisseling. Hierdoor verbrandt je lichaam meer calorieën. Drink steeds voldoende water om je vochthuishouding op peil te houden.

Conclusie
Het is mogelijk om in zeer korte tijd vele kilo’s lichter te worden. Dat kost echter wel heel veel discipline en is beslist geen aangename ervaring. Je loopt er bovendien het risico mee je stofwisseling ernstig te ontregelen en een jojo-effect te creëren. Beter is het om op langzame en medisch verantwoorde wijze af te vallen – stapje voor stapje.