Afslank Artikelen

Motiveer jezelf als je weet dat je moet afvallen- maar het lukt je maar niet te beginnen

Je weet dat je te dik bent en andere mensen om je heen vertellen je dit ook regelmatig. Je ziet overal om je heen slanke mensen en de kleding in jouw maat wordt er ook niet leuker op. Je weet dat je moet afvallen, maar het lukt je gewoon niet om ook daadwerkelijk te gaan beginnen.

Wees gerust, je bent niet de enigste
Er zijn miljoenen andere mensen die in dezelfde boot zitten. Het lukt je niet de motivatie te vinden om ook daadwerkelijk te beginnen met een dieet omdat er niet een direct bedreiging voor je gezondheid is. Je bent snel buiten adem als je iets actiefs doet, maar meer ook niet.
Ons lichaam is zo ingesteld dat het direct reageert als de situatie overduidelijk gevaarlijk is. Als er niet een direct gevaar bestaat zal het lichaam niets doen. En zeker niet als het betekent dat het dingen moet doen die het niet leuk vindt. Om deze reden weten miljoenen mensen dat ze moeten afvallen, maar lukt het ze niet hier ook daadwerkelijk iets aan te doen.
De oplossing hier is dat ons lichaam en onze hersenen daadwerkelijk moeten denken dat er direct gevaar bestaat indien je niet nu begint met afvallen. Om dit te bewerkstelligen moet je het volgende doen:

Een reality check in de toekomst:

Kijk eens hoe jouw toekomst er qua gezondheid er over x aantal jaren uit komt te zien. Wat zijn de gevolgen van overgewicht? Wat gebeurt er met jou als jij doorgaat op de manier waarop je nu aan het leven bent?

 

    • Maak een vergelijkende tabel:

 

Schrijf aan de ene kant van de tabel alle producten op die je momenteel eet, en aan de andere kant alle producten die je zou moeten eten. Zoek dan online alle caloriewaarden op en zet deze naast het product. Om het nog beter te laten werken print je een klein plaatje van menselijk vet en laat je deze voor 100 calorieën gelden. Dus voor elke honderd calorieën krijgt een product een klein plaatje van vet naast de naam. Je krijgt dan een visueel beeld van wat het verschil zou zijn als je gezonder zou eten.
De informatie die je hierboven bij elkaar gezocht hebt zal de motiverende stok achter de deur zijn voor je. Hang het in je keuken of plak het op de koelkastdeur. Elke keer als jij wilt snoepen zul je deze visuele informatie voor je neus zien, en dit zal je ervan weerhouden ongezond te eten.