Afslank Artikelen

Kies Altijd Voor Wodka Met Maar Weinig Calorieën

wodka

Alcohol en afvallen gaan niet goed samen. Door de alcohol heeft het lichaam meer moeite vet te verbranden en drank bevat veel calorieën. Hoewel je dus zou moeten stoppen met veel drinken mag je nog best af en toe van een drankje genieten. Wannneer je graag wodka drinkt zijn er verschillende varianten die weinig calorieën bevatten.

Ken je wodka

Wodka is een drank die minder calorieën bevat dan de meeste alcoholische dranken. Hoe hoger het percentage alcohol hoe meer calorieën. Wodka 80 proof, dat is 40% alcohol, bevat 64 calorieën per 100 ml. Wodka 100 proof bevat daarentegen al 82 calorieën per 100 ml.

Wodka en veenbes

Een van de alcoholische dranken die het minste calorieën bevat is wodka met veenbessensap. Kies wodka met 100% veenbessensap. Wanneer je nog minder calorieën wilt consumeren zou je voor de ‘light’ versie moeten gaan. Voeg extra smaak toe met vers limoensap.

Watermeloen Martini

Wanneer je zin hebt in een heerlijk alcoholische drankje zonder al te veel calorieën is watermeloen martini een goed idee. Dit is een combinatie van gepureerde watermeloen, siroop en wodka. Je kunt het lichter maken door de siroop weg te laten of bevroren stukjes watermeloen te gebruiken.

Wodka en Club Soda

Wanneer je een drankje wilt dat op wodka-tonic lijkt kun je de tonic vervangen door club soda. Dit is even lekker, maar bevat veel minder calorieën en suiker. Je kunt natuurlijk ook diet tonic of diet soda nemen voor nog minder calorieën. Onthoud wel dat je door het drinken van veel ‘diet’ versies van reguliere frisdranken een onbedwingbare trek in suiker kunt ontwikkelen.

Wodka en Diet Soda

Dit is een heerlijke calorie-arme tractatie, maar heeft wel het bovengenoemde bezwaar van ‘diet’ drank.

Wodka en limoen en water

Heeft u deze calorie-arme mix al eens geprobeerd? Vul een glas met veel ijs. Schenk er wodka en vers limoensap bij. Vul het glas met water. Voor een glas van 250 ml heb je 45 ml wodka nodig.

Bloody Mary

Een glas bloody mary bevat ongeveer 150 calorieën. Maar omdat je van tomatensap je al snel een vol gevoel geeft en minder zult eten, is het toch niet zo slecht. Ook zul je minder last hebben van trek in suiker.

Wodka met een smaakje

Wodka met een smaakje is een avontuurlijke en vaak verassend lekkere keuze. Je kunt bijvoorbeeld een extra lekkere wodka soda maken met vanille wodka.

Geniet maar drink met mate. Dat geldt helemaal als je op dieet bent. Neem maximaal twee glazen; zo krijg je niet teveel calorieën binnen, en heb je genoeg zelfdiscipline om van de zoutjes af te blijven! Het is een goed idee om na elk glas wodka een glas water te drinken – dat houdt je lichaam gehydrateerd. Trouwens – niemand kan zien of je water of wodka drinkt!