Afslank Artikelen

budget afslankoefeningen

Een krap budget? Zo kun je toch afvallen!

Nu het steeds duidelijker wordt dat overgewicht een van de grootste gezondheidsproblemen van de – westerse – wereld is, kiezen steeds meer mensen voor de meest effectieve manier iets aan het probleem te doen. Ze gaan meer bewegen, sporten of op fitness. Overal kun je je inschrijven voor fitness en aflslankklasjes en er is bijna altijd wel een sportschool in de buurt.

Trainingsprogramma’s en afslankklasjes zijn niet gratis. Je betaalt het lidmaatschap van de sportschool en vaak ook nog wat extra’s voor persoonlijke begeleiding. Je kunt natuurlijk een video huren, maar dat blijkt toch minder effectief. Zelf een fitness-apparaat, bv. een loopband of een hometrainer, aanschaffen kan natuurlijk ook, maar ook die kosten natuurlijk veel geld. Voor veel mensen blijkt toch een sportschool waar alle apparaten voor je klaar staan en je hulp krijgt van ervaren trainers de beste manier om af te vallen.
Maar stel nu dat je geen geld hebt voor de sportschool? Wat kun je dan doen om toch af te vallen?

Is het mogelijk om voor weinig geld te trainen?

Fitnessen is niet alleen weggelegd voor de rijken. Ook als je minder bemiddeld bent kun je aan fitness doen en er slank en fit uitzien. Veel programma’s en ideeën die in dure programma’s gebruikt worden kunnen eenvoudig gecopiëerd worden. Dat kost een stuk minder en is even effectief. Mits je de oefeningen op de juiste manier uitvoert kun je best zonder een persoonlijke trainer. Denk je eens in hoeveel geld je kunt besparen wanneer je niet naar de sportschool gaat. Dat geld kun je mooi gebruiken voor al die nieuwe broeken of jurken die je moet kopen. Broeken? Ja, je denkt toch niet dat je de broeken die je nu draagt nog aankan nadat je met succes kilo’s bent afgevallen?

Een paar tips voor goedkope fitness

Aerobics is een geweldige methode om snel veel vet te verbranden. Doordat het cardiovasculaire oefeningen zijn belast je je spieren niet te veel en kun je zoveel en zo lang oefenen als je wilt of aankunt. Om aerobics te beoefenen hoef je niet perse naar een aerobic-klas. Er zijn genoeg boeken te krijgen die je uitleggen hoe je het beste aerobics oefeningen kunt doen. Andere gezonde vormen van bewegen die weinig of niets kosten zijn bijvoorbeeld:
– Stevig wandelen
Joggen
Zwemmen
Dansen
Roeien
Traplopen

Een goed fitness programma zou er alsvolgt uit kunnen zien: twee keer per week een volledige aerobics work-out van 45 minuten en elke dag minstens 10 minuten een van de oefeningen uit het bovenstaande rijtje. Het mooie is dat je die gemakkelijk in je dagelijkse routine kan opnemen; wandel bijvoorbeeld naar de winkel in plaats van de auto te nemen. Zo kost het je niet alleen geen geld, maar ook bijna geen extra tijd. Je ziet dus dat je heel goedkoop effectief kunt afvallen.