Afslank Artikelen

10 redenen om ’s morgens in beweging te komen

Wat is beter, ’s ochtends of ’s avonds bewegen? Als je het mij vraagt, zeg ik: ’s ochtends. Dit heeft namelijk vele voordelen, en hieronder beschrijf ik tien daarvan:

1. Meer tijd:
De meeste mensen hebben tijdgebrek als excuus voor het niet in beweging komen. Alleen al hierom is het ’s morgens vroeg doen van je oefeningen heel handig. Je staat gewoon eerder op, zodat je tijd hebt voor je oefeningen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om regelmaat in te bouwen en het vol te houden. ’s Avonds sporten of bewegen is geen goed idee. Je bent dan al heel moe, zowel lichamelijk als geestelijk. Bovendien kan het dan gemakkelijker voorkomen dat er iets tussen komt en je geen tijd meer hebt voor je oefeningen. Het is dan veel moeilijker om consistent je bewegingsprogramma te blijven volgen. Als je moet kiezen voor het tijdstip om je oefeningen te doen, kies dan voor de ochtend, direct na het opstaan.

2. Beste tijdstip om naar de fitnessclub te gaan:
Ook als je naar de fitnessclub gaat, is de ochtend het beste tijdstip. Er zijn dan nog heel weinig mensen en alle apparatuur is vrij. Je kunt langer op een machine blijven oefenen, zonder dat er mensen staan te wachten. ’s Avonds is het veel drukker in de fitnessclub en moet je soms lang wachten voordat een bepaalde machine vrij is of wordt deze door iemand anders in beslag genomen als je even een pauze neemt, zelfs al is dat om water te drinken.

3. Brengt je stofwisseling op gang:
Door ’s morgens direct na het opstaan je oefeningen te doen, worden je lichaam en je geest wakker. Je brengt je stofwisseling op gang na de nachtrust en deze blijft urenlang op een hoog niveau, zelfs tot 24 uur nadien. Door het doen van oefeningen in de ochtend verbrandt je lichaam de hele dag door meer calorieën. In het bijzonder als je de hele dag moet zitten voor je werk, is het doen van oefeningen in de ochtend de beste keuze.

4. Verhoogt je energieniveau:
Door ’s morgens oefeningen te doen verhoog je het energieniveau van je lichaam. Hierdoor zul je de hele dag actief kunnen zijn en je energiek voelen. Van de normale namiddagdip die iedereen wel voelt zul je geen last meer hebben. Zelfs ’s avonds zul je je niet moe voelen. Je zult efficiënter kunnen werken. Tot tien uur na het doen van lichamelijke oefeningen zullen je hersens actief zijn en dus zul je, in plaats van je uitgeput te voelen, je ’s avonds nog heel fris en fit voelen.

5. Vermindert stress en spanningen:
Door ’s morgens oefeningen te doen zul je je heel goed gaan voelen en een heldere geest krijgen. Het doen van lichamelijke oefeningen activeert de geluksstofjes in je hersenen, waardoor je minder last van spanningen en stress zult hebben en je je tevreden zult gaan voelen. Je krijgt er een beter humeur van, je zult geestelijk alerter zijn en minder snel last krijgen van depressies.

6. Reguleert je hongergevoel:
Als je ’s morgens oefeningen doet zul je beter je hongergevoel gedurende de dag kunnen reguleren. Je zult minder gaan eten en vooral minder trek in tussendoortjes hebben.

7. Verbetert je hersenfuncties:
Door ’s morgens oefeningen te doen vergroot je de toevoer van zuurstof naar je hersenen, waardoor je problemen en uitdagingen die tijdens de werkdag optreden beter de baas zult kunnen zijn.

8. Stimuleert het ontwikkelen van discipline:
Door elke ochtend op het juiste tijdstip op te staan voor het doen van je oefeningen ontwikkel je discipline. Hierdoor zal je levenskwaliteit verbeteren.

9. Verbetert je nachtrust:
Door ’s morgens oefeningen te doen zul je beter slapen en je uitgeruster voelen bij het opstaan.

10. Verbetert je eetgewoonten:
Door lichamelijke oefeningen te doen ontwikkel je vanzelf betere en gezondere eetgewoonten. Je krijgt dan trek in gezond en voedzaam eten en zult bovendien minder snel te veel eten.