Afslank Artikelen

Het Verband Tussen De Slanke Lijn En Groene Thee

Menig onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat groene thee een prominente rol speelt bij het afvallen. Er zijn wereldwijd meerdere artikelen over deze specifieke heilzame werking van groene thee te vinden in diverse tijdschriften en kranten. Groene thee is vandaag de dag enorm populair onder de bevolkingsgroep die wenst af te vallen.

Dit antieke Japanse brouwsel heeft veel gezonde eigenschappen, en dan met name op het gebied van afslanken. Maar is dit alles nu echt waar? Helpt groene thee je nu echt afvallen? Dit artikel gaat nader in op de specifieke werking van groene thee en waarom het zo goed werkt bij het afvallen.

Je stofwisseling krijgt een flinke oppepper door groene thee
Groene thee geeft de stofwisseling dus een flinke oppepper; volgens sommige onderzoekers versnelt de stofwisseling dankzij groene thee zelfs met 4%. Een editie van het beroemde American Journal of the Clinical Nutrition verhaalt over het belang van groene thee extracten in een proces dat ‘energy expenditure’ wordt genoemd- calorieën die ‘verhit’ worden door groene thee extracten en daardoor vlotter verbranden.

De versnelde stofwisseling wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van catechin polyfenol in de groene thee. Deze polyfenols dragen bij aan de intensiteit van twee processen: Thermo-genesis en vet oxidatie. Deze twee processen verbranden vet en dankzij de verhoogde intensiteit van deze processen valt u vlotter af.

Groene thee draagt bij aan het reguleren van glucose en het onderdrukken van vetopname
Volgens experts vermindert de bovengenoemde stof catechin die in groene thee wordt gevonden, de hoeveelheid glucose die in vet wordt omgezet. Sterker nog, catechin is een echte glucose regulateur. Maar de positieve werking van dit extract beperkt zich niet tot dit alleen- catechin helpt eveneens het suikerniveau in het bloed na maaltijden te reguleren. En het voorkomt ook dat er insuline pieken in het lichaam verschijnen die een onnodige vetopslag als gevolg zouden kunnen hebben.

Verminderde eetlust dankzij groene thee
Onderzoekers verbonden aan de Universiteit van Chicago hebben met hun onderzoek aangetoond dat het gebruik van groene thee kan leiden tot een gewichtsverlies van zelfs 21%. Ze hebben de proef in eerste instantie op ratten uitgevoerd en, toen dit een positief resultaat opleverde eveneens op mensen met wederom een positief resultaat.

Bespaar jezelf een hoop calorieën in de ochtend met groene thee
Door ‘s ochtends koffie en zwarte thee te vervangen met groene thee, bespaar je jezelf al een hoop calorieën. Hetzelfde geldt voor het kopje koffie of thee in de namiddag, met groene thee bespaar je jezelf een hoop calorieën. Groene thee is een geweldig gezond alternatief voor dranken die cafeïne bevatten, zoals koffie en thee. Als je het vol kan houden dagelijks groene thee te drinken, dan zal het resultaat er ook naar zijn: Gewichtsverlies!

De geweldige bijwerking van groene thee is dus duidelijk. Wat echter nog niet duidelijk is, is de exacte hoeveelheid groene thee die je nodig hebt per dag om daadwerkelijk een resultaat te behalen.

Over het algemeen geldt voor voedingsmiddelen dat alles dat in mate genuttigd wordt gezond is. Dit zou dus ook voor groene thee kunnen gelden, maar de meningen over hoeveel die bovengenoemde mate dan precies is zijn nog steeds verdeeld. De optimale hoeveelheid groene thee per dag ligt op het moment rond de 3 tot 5 kopjes. Mocht dit echter te veel zijn om te drinken, dan kan men ook groene thee pillen, pleisters of extracten overwegen om zo aan de optimale hoeveelheid te komen.

Let wel alvorens aan de groene thee te beginnen, dat groene thee ook nadelige bijwerkingen kan hebben. Laat u dus informeren over het gebruik van groene thee alvorens hiermee te beginnen.