De Populairste Diëten

Bodysense Dieet – Een dieet waarbij je naar je eigen lichaam luistert!

bodysense dieet

Het Bodysense Dieet is een dieet speciaal voor vrouwen die willen leren luisteren naar hun eigen lichaamssignalen. Een belangrijke voorwaarde voor dit dieet is dat men goed op calorieën moet kunnen en willen letten. Suiker is binnen dit dieet absoluut verboden. Voor vrouwen die last hebben van eetaanvallen is dit een uitermate geschikt dieet. Door goed te luisteren naar je lichaam kan je in je eigen tempo afslanken.

Het ideale lichaamsgewicht is het gewicht dat echt bij je past. Daarnaast houdt dit dieet rekening met de maandelijkse hormonale veranderingen die plaats vinden in het vrouwenlichaam.

Het Bodysense Dieet bestaat uit drie fasen die zijn gekoppeld aan de menstruatiecyclus. Zo kan je in de eerste fase met minder calorieën af, terwijl er ook rekening wordt gehouden met de momenten waarop je meer eetlust hebt. Om lichaam en geest op dezelfde golflengte te brengen, houd je een zogenaamd body-dagboek bij. Daarin houd je allerlei zaken bij over je voeding, je gevoelens en je gedachten om daar uiteindelijk verbanden tussen te leggen.

Deze afslankmethode richt zich op grote hoeveelheden voedingsmiddelen die maar weinig calorieën bevatten. Zo mag je grote hoeveelheden fruit en groente tot je nemen. Daarnaast staan er volkoren producten op het menu en eet je slechts kleine porties vet. De bedoeling is dat je langzaam en bewust eet, zodat je beter aanvoelt wanneer je verzadigd bent. Het afslanken gaat niet snel, maar op een natuurlijke manier waarbij jij je goed voelt.

Voordelen:

Met dit dieet stel je een haalbaar doel voor jezelf op: je natuurlijke eigen gewicht. Bovendien bevat het dieet evenwichtige voeding, waardoor eetaanvallen voorkomen worden. Je valt langzaam en verantwoord af. Het Bodysense Dieet is dan ook een opstap voor nieuwe eetgewoonten.

Nadeel:

Een nadeel is dat je heel gedisciplineerd de calorieën bij moet blijven houden. Leren luisteren naar je lichaam is bovendien makkelijker gezegd dan gedaan.