De Populairste Diëten

Gezond afvallen

Wanneer mensen het woord afvallen horen denken ze vaak aan een streng dieet of vasten. Sommige mensen associeëren het misschien ook nog met voedingsupplementen, afslankdrankjes, afslankpleisters of zelfs afslankzeep.
Er bestaan veel misverstanden over afvallen. Veel mensen beseffen niet dat je met al deze wondermiddelen misschien snel een paar kilo’s verliest, maar dat ze op de lange termijn niets helpen – sterker nog, ze kunnen zelfs gevaarlijk zijn.
Als je te zwaar bent is het gezond de overtollige kilo’s kwijt te raken, aan de andere kant kan de manier waarop veel mensen dat proberen ook ongezond zijn. Snel afslanken kan veel problemen veroorzaken zoals duizeligheid, slapheid en overgevoelige spieren.

Voeding is het allerbelangrijkste
Wees dus voorzichtig met het opstellen van je afslankprogramma. Zorg er voor dat het veilig en gezond is. Het allerbelangrijkste is de juiste voeding. Dat betekent dus nooit een of ander supersnel dieet of helemaal niet eten. De nadruk op voeding betekent natuurlijk aan de andere kant ook niet dat je zoveel voedsel kan eten als je maar wilt en dat je het als excuus kan gebruiken voor het eten van junkfood.. Zorg dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt door het eten van gezond, vers voedsel, en door ongezonde voeding links te laten liggen. Houd in de gaten dat je niet te veel eet, maar honger jezelf niet uit.

Blijf actief
Meer bewegen, als het op een goede manier gedaan wordt, is de veiligste manier om af te vallen. Eigenlijk is het alles wat je nodig hebt. Er zijn vele manieren om meer te gaan bewegen.Je kunt op een sport gaan, regelmatig gaan wandelen of je inschrijven bij de sportschool.
Onthoud altijd dat je je oefeningen langzaam opbouwt en niets forceert. Sommigen mensen beginnen zo enthousiast en fanatiek dat ze over de grenzen van hun lichaam heen gaan. Dit kan heel gevaarlijk zijn, vooral bij mensen die al aan andere kwalen lijden. Bedenk ook dat je energie verbrandt wanneer je oefeningen doet. Je zult de voedselvoorraden van je lichaam dus ook weer aan moeten vullen. Natuurlijk niet met het ongezonde voedsel dat je gewend was, maar met voedsel dat je lichaam versterkt en niet dik maakt. Zoals hierboven al gezegd: voeding is het allerbelangrijkste.

Geef niet op
Op een gezonde manier afvallen gaat niet snel. Je kunt misschien de moed verliezen als je ziet hoeveel tijd het je kost een paar kilo’s te verliezen – zeker als je dan op de televisie weer een reclame langs ziet komen waarin beloofd wordt dat je in diezelfde tijd zonder enige inspanning het dubbele kwijt kan raken.
Er is een ding dat er in de reclames nooit bij wordt verteld – dat de producten alleen werken in combinatie met het doen van oefeningen en gezond eten. De advertenties zijn in het beste geval misleidend en kunnen in het slechtste geval zelfs gevaarlijk zijn. Op zich is er niet zo veel op tegen afslankproducten te gebruiken, als je maar eerst met je huisarts overlegt. Bedenk wel altijd dat deze producten “supplementen” zijn, ze helpen je bij afvallen, maar je zult het toch zelf moeten doen. Meer bewegen en gezond eten blijven de basiselementen van gezond afvallen.
Veel afvallen in korte tijd is nooit veilig. Je doet er het beste aan jezelf niet te forceren. Ga niet plotseling veel minder eten en sla geen maaltijden over. Doe niet meer oefeningen dan nodig. Een slank en gezond lichaam krijg je niet van vandaag op morgen. Het vergt toewijding, doorzettingsvermogen en geduld.