De Populairste Diëten

Het Atkins dieet – Een Paar Feiten

atkins dieet

Er bestaat de alom verbreide misvatting dat het Atkins Dieet niet meer is dan een eenvoudig dieet dat weinig koolhydraten en veel proteïnen bevat. Lees verder om meer over het dieetplan te weten te komen.

Vroeger waren het alleen tienermeisjes die – zonder veel begeleiding – op dieet gingen. Nu heeft het obesitas probleem zulke epidemische vormen aangenomen dat bijna iedereen wel een keer op dieet gaat. Helaas stijgt, ondanks al deze inspanningen, het percentage van de bevolking dat aan obesitas lijdt in een alarmerend tempo.

Waarom is het zo’n succes?

Vóór de komst van Atkins dieet waren er maar weinig diëten die zo’n uitgebreide voedingslijst, wetenschappelijke onderbouwing en dieetplan aanboden. Het bestuderen van de voedingslijst is de eerste stap van het dieetprogramma. Voordat je je er aan waagt is het goed om te begrijpen dat het dieetplan zwaar is en niet voor mensen met slappe knieën is. Maar degenen die succes hebben gehad met het plan zeggen dat het de moeite waard is.

Het eerste dat het Atkins Dieet je leert is onderscheid te maken tussen goede en slechte koolhydraten. De slechte of geraffineerde koolhydraten zijn volgens het Atkins dieet de hoofdoorzaak van overgewicht en tal van andere stofwisseling gerelateerde aandoeningen. Om te begrijpen welke voeding ‘goed’ is, is het belangrijk om de Atkins Dieet voedingslijst door te nemen.

Doet het meer kwaad dan goed?

Met de groeiende populariteit komen er meer informatie en details over het dieet openbaar. Er werd meer studie gedaan naar het dieet en de effecten daarvan op het lichaam. Er zijn veel critici die lijners waarschuwen tegen de mogelijke gezondheidsrisico’s van het Atkins dieetplan.

De critici geven toe dat de lijner succesvol kan afslanken met het dieet. Zij waarschuwen er echter voor dat de lever kan worden aangetast als gevolg van het dieet. Als dit waar is, dan is het het risico niet waard. De juistheid van deze kritiek is nog niet onomstotelijk bewezen. Daarom, en dankzij de bewezen effectiviteit, neemt het dieet nog steeds de eerste plaats in bij lijners.

Waarom is het dieet zo populair?

Het Atkins dieet is voor veel lijners een droom die werkelijkheid wordt. Op de voedingslijst staan talrijke producten die verboden zijn bij andere diëten. Veel lijners denken dat je onbeperkte hoeveelheden voedsel van de lijst, waaronder vlees, kunt eten.

Om af te vallen is het belangrijk om bescheiden porties te nemen en de vetinname te verminderen. Het is gewoon een verzinsel dat je onbeperkte hoeveelheden mag eten zolang je koolhydraten maar links laat liggen. Raadpleeg je huisarts en vraag zijn toestemming voordat je begint. Mensen met hart- of cholesterol problemen moeten extra voorzichtig zijn.

Het mooiste van het Atkins Dieet is dat de lijner vanaf de eerste week afvalt. Dit kan de lijner motiveren zich aan het dieet te houden, ook als het moeilijk is om koolhydraten uit de maaltijden te weren.