De Populairste Diëten

De Voor- En Nadelen Van Het South Beach Dieet

south beach dieet

Het South Beach Dieet is erg populair. Er zijn echter enkele nadelen. Het identificeren van de dingen die slecht zijn over een dieet kan helpen bij de voorbereiding en helpt je om te beslissen of het voor jou is. Dit zal je helpen bij jouw beslissingen.

Praat met je arts.

Weinig lijners nemen de tijd om met hun arts te praten. Het is echter een zeer goed idee om met je arts te overleggen voor het starten van een dieet met inbegrip van het South Beach dieet. Zo kan je erachter komen hoe ze zich voelen bij het dieet en of ze denken dat het goed zou zijn voor jou.

De crash.

Het moeilijkste deel van het South Beach dieet zijn de eerste twee weken. In deze eerste veertien dagen moet je koolhydraten volledig schrappen. Geen granen, geen groenten en geen fruit. Dit zorgt ervoor dat het lichaam “crasht”. Zonder het voedsel dat het lichaam gebruikt voor het verkrijgen van energie, voel je je waarschijnlijk hongerig, moe en chagrijnig. Je kan ook last hebben van hoofdpijn, duizeligheid en je in het algemeen slecht voelen.

Deze crash is een grote val van het dieet. Maar hoe slecht je je ook voelt, het duurt meestal maar een paar dagen. Zodra je lichaam wordt afgesloten, afhankelijk van koolhydraten, zal je je beter beginnen te voelen. De meeste mensen beginnen zich beter te voelen na zes tot acht dagen.

Fase 1.

Fase een is de fase die alle koolhydraten elemineert. Dit is een tamelijk ongezonde fase. Je zal niet de vitaminen en mineralen opnemen die je moet krijgen van granen, vruchten en groenten. Je valt ook meestal 4 tot 7 kilo af en dat is een hoop gewicht om op zo een korte periode van tijd te verliezen.

Vetrijk.

Dit dieet is niet bedoeld om vetrijk te zijn omdat je verondersteld wordt voor vet-arm vlees te kiezen en andere voedingsmiddelen te eten die weinig verzadigde vetten bevatten. Veel mensen eten veel te veel vetten tijdens allerlei koolhydraat-arme diëten. Het is het beste dit te vermijden, omdat het dieet gezond kan zijn, zolang je op het vetgehalte let.

Natrium.

Hoewel natrium geen natuurlijk probleem is bij dit dieet, bevatten veel van de kant-en-klare South Beach dieet voedingsmiddelen echt een hoog natrium gehalte. Als je deze dan eet is het belangrijk dat je hiermee rekening houdt wanneer je beslist of de voeding al dan niet voor jou is.

Koken.

Voor sommigen is koken geen probleem, maar voor anderen is het moeilijk als ze op dieet zijn aangezien koken er vaak een onderdeel van is. Als je iemand bent die niet kookt, kan je gebruik maken van de South Beach Dieet kant-en-klare maaltijden. Je moet wel rekening houden met het natrium-gehalte.

Al bij al heeft het South Beach dieet heeft een paar voor- en een aantal nadelen. Uiteindelijk is het de moeite waard, omdat het zorgt voor een gezonde levensstijl (na de eerste fase) en de meeste negatieve elementen zijn dingen die ofwel verdwijnen na de eerste fase of je went eraan. Dus, begin met gewicht te verliezen!