De Populairste Diëten

Is Het South Beach Dieet Gezond?

south beach dieet

Het South Beach dieet is een rage. Er zijn tal van voedingsmiddelen beschikbaar op de markt met het South Beach-logo en duizenden mensen volgen het dieet. Het biedt verbazingwekkende resultaten en dat zorgt voor veel opgewonden mensen. Zoals met elk dieet, is het echter een goed idee om erachter te komen of het gezond is.

Ontdoe je van junkfood.

Het South Beach dieet benadrukt het elimineren van junkfood in je leven. Dit omvat een breed scala aan voedingsmiddelene gevuld met suiker, zoals ontbijtgranen en snoep. Ook inbegrepen zijn wit brood, bloem en andere verwerkte middelen. Dit is een uitstekend aspect van het dieet omdat je het voedsel elemineert waarvan bekend is dat het ongezond is. Dit is uitstekend.

Laag in verzadigde vetten.

Vele koolhydraat-arme dieëten zijn over het algemeen hoog in verzadigde vetten. Dit kan leiden tot problemen met je gezondheid, met inbegrip van hartproblemen en een hoog cholesterolgehalte. Het South Beach dieet raadt aan om vetrijke voedingsmiddelen te vermijden. Het raadt aan om verzadigde vetten te vermijden en goede vetten te eten zoals monounsaturates die gezond zijn voor het hart en in olijfolie en noten zitten. Dat is goed.

Fruit en groenten aub.

Fase 1 biedt het grootste gewichtsverlies, maar elimineert ook alle koolhydraten. Je kan geen stuk fruit of groente eten. Dit kan een probleem zijn als je alle voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft wilt innemen zoals vezels, vitamines en ijzer. Dit is slecht.

Koolhydraten Crash.

De eerste twee weken zal er een “koolhydraten crash” ontstaan. Dit gebeurt ongeveer na drie tot vijf dagen. Het lichaam beseft dat het niet over de elementaire bouwstenen van energie beschikt en je gaat “crashen”. Misschien voel je je ziek, duizelig en vermoeid. Dit verdwijnt na een paar dagen, maar je gaat je echt slecht voelen in die periode. Dit is echt slecht.

Glycemische index.

Het dieet is gebaseerd op de glycemische index. Dit is de manier waarop voedsel effect heeft op jouw bloedsuiker. Hoe lager het getal, hoe beter het is voor jouw dieet en hoe minder waarschijnlijk het zal leiden tot insuline pieken. Experts houden van diëten gebaseerd op deze index, omdat ze goede richtlijnen hebben voor gebruik.

Verwacht gewichtsverlies.

Terwijl de meeste experts het South Beach dieet aanbevelen, zijn ze niet echt gelukkig met het verwachte gewichtsverlies. Er wordt gezegd dat je 4 tot 6 kilo verliest in de eerste twee weken en een halve tot een kilo per week daarna. Het is aanbevolen dat je nooit meer verliest dan 1 kilo per week, omdat dit drastisch gewichtsverlies ongezond is.

Samenvatting.

Het South Beach Dieet is voor het grootste deel gebaseerd op goede principes van voeding. Je elimineert voedingsmiddelen die slecht voor je zijn, voegt gezonde vetten toe terwijl je verzadigde vetten vermijdt. Je werk aan een levensstijl die weinig koolhydraten bevat, maar je kan nog eten uit alle groepen van levensmiddelen. De enige keerzijde zijn de eerste twee weken waar je geen koolhydraten mag eten.