De Populairste Diëten

Het Brood Dieet – Val in één week maar liefst 2 kilo af!

brood dieet

Wil je zo snel mogelijk een paar kilo’s kwijt, maar heb jij het te druk om een uitgebalanceerd dieet te volgen. Dan is het brood dieet een ideale uitkomst. Met deze topper onder de afvalmethoden kun je in één week maar liefst 2 kilo afvallen!

Hoe werkt het dieet?

Het Brood dieet is een wisseldieet. De ene dag eet je uitsluitend volkorenbrood. Je mag zoveel brood eten als je wilt, maar wel zonder beleg.

Naast het brood mag je alleen caloriearme dranken als koffie en thee (zonder melk en suiker), bouillon en mineraalwater drinken. De andere dag mag normaal worden gegeten, want het is immers een wissel dieet. Op de dagen dat je normaal eet (zelfs een tussendoortje kan gerust) moet je extra aandacht besteden aan goede voeding. Het is namelijk wel de bedoeling gezond te blijven, neem dus in ieder geval voldoende groente en fruit.

Voedingsstoffen in brood

Brood bevat zetmeel, één van de belangrijkste bronnen van onze dagelijkse energie. Het vormt de brandstof van ons lichaam. In met name de bruine soorten zitten veel voedingsvezels. Deze stoffen stimuleren de darmen en geven een voldaan gevoel na het eten, waardoor je minder zin hebt in vette tussendoortjes. Daarnaast bevat brood plantaardige eiwitten, mineralen, vitamines, foliumzuur en jodium. Last but not least er zit bijna geen vet in brood!

Hongergevoel

Het hongergevoel ontstaat door schommelingen in de bloedspiegel. Aangezien volkorenbrood de bloedspiegel nauwelijks laat stijgen en dalen, heb je op de dieetdagen weinig last van trek.

Let Op!

Het is echter niet raadzaam het Brooddieet langer dan een paar weken te volgen. Uiteindelijk kom je dan voedingsstoffen tekort. Dit dieet is vooral geschikt om in een korte periode enkele kilo’s te verliezen.