De Populairste Diëten

Appel Dieet – De ideale dieet om je eetlust onder controle te houden!

appel dieet

Het appel dieet is zoals de naam al doet vermoeden een dieet op basis van appels. Appels zitten boordevol met vezels en het basisprincipe is dat een appel voor elke maaltijd het hongergevoel vermindert. Door het eten van een appel met die vezels voelt het alsof je maag al flink vol zit. Daardoor eet je minder van de hoofdmaaltijd. Het is een ideaal dieet voor iedereen die gehecht is aan zijn eigen eetpatroon.

Een groot voordeel voor jezelf is dat je door deze werkwijze je eetlust onder controle kunt houden. Je komt minder snel in de verleiding om ongezond of tussendoortjes te eten.

Daarnaast zorgen appels voor een stabiele balans van de insulinespiegel (suikerspiegel). In appels zitten namelijk langzame suikers. Dit houdt in dat deze suikers langzaam worden opgenomen in het bloed, waardoor je bloedsuikerspiegel geleidelijk stijgt en daalt. Hierdoor krijg je minder snel zin in zoete snacks of chips. Ook zitten appels vol ! met vitamines en mineralen, die een positieve uitwerking hebben op het lichaam. Appels met een fellere kleur hebben meer van deze stoffen dan appels met een lichtere kleur.

Dit is wat appels onder andere voor je doen:

  • Appels bieden bescherming tegen Alzheimer.
  • Door veel appels te eten, houd je je darmen schoon.
  • Bepaalde stoffen in appels spelen een rol bij het voorkomen van longkanker.
  • Appels zijn goed voor een goede bloeddruk.

Tip voor het Appel Dieet

Om sneller resultaat te zien zal je er ook bij moeten sporten en tevens moet je ook op je eetpatroon letten. Het is dus verstandig om iets met de energie te doen die je van dit dieet krijgt. Meld je aan bij een sportschool en ga fanatiek bewegen!