De Populairste Diëten

7 afslanktips tijdens de Kerstvakantie

Het is december! De vakantie staat voor de deur. Je bent al in een vakantiestemming. In December en Januari zijn de dagen gevuld met feesten en familiediners, met Sinterklaas, Kerstfeest, Oud en Nieuw. Kalkoen, kip, tulband, speculaas, chocolade, marsepein, oliebollen, kerstkransen … het kan niet op. Het zal heel moeilijk zijn om je te beheersen en niet helemaal je afslankplannen te vergeten. Deze vakantieperiode kan een groot obstakel vormen om je doel te bereiken. En wat gebeurt er? Aan het eind van de vakantieperiode ben je vijf kilo aangekomen in plaats van afgevallen.

Toch zijn er mensen die de vakantieperiode doorgekomen zijn en erin geslaagd zijn af te vallen in plaats van aan te komen. Als je net als hen de hele vakantie onderstaande tips volgt, zul je ook in staat zijn alle verleidingen te weerstaan en je gezonde eetgewoontes te handhaven. Op de 2e januari ga je als slank persoon weer aan het werk, zolang je maar onderstaande tips opvolgt.

1. Oefen dagelijks:
Vergeet niet om te blijven bewegen. Doe elke ochtend minstens 15 minuten aan beweging. Maak bijvoorbeeld een stevige wandeling. Hierdoor komt je stofwisseling op gang en blijft de hele dag actief. Daardoor zal je lichaam de hele dag calorieën blijven verbranden. Door ’s ochtends te bewegen heb je minder trek en zul je minder eten. Wees dus niet lui, maar blijf in beweging tijdens de vakantie.

2. Eet met mate:
Het zal heel moeilijk zijn om de verleidingen van al het lekkere eten tijdens te feestdagen te weerstaan. Probeer heel kleine porties te eten. MATIGING is hier het toverwoord. Hierdoor kom je in elk geval niet aan. Eet ook langzaam en kauw je eten goed. Hierdoor heb je sneller een vol gevoel en zul je minder eten.

3. Fruits of salades:
Als je honger hebt, zijn fruit en salades het beste om te eten. Dit is verfrissend en vult de maag. Voor de salade kun je een dressing maken op basis van yoghurt.

4. Vermijd hongergevoel:
Probeer honger te vermijden. Als je namelijk honger hebt, is het moeilijker te controleren hoeveel je eet. Eet een kleine, gezonde snack voordat je naar een diner of feest gaat. Op die manier heb je al wat in je maag als je eenmaal aan een tafel zit die overladen is met verleidelijk eten. Je hebt dan minder honger en zult minder hoeven eten.

5. Vermijd alcohol:
Vermijd of beperk de inname van alcohol, als je calorieën wilt vermijden. Alcohol vertraagt je stofwisseling en geeft je een hongerig gevoel, waardoor je meer gaat eten.

6. Intervaltraining:
Als je traint, doe dan ook aan intervaltraining. Dat is een combinatie van twee minuten snelle oefeningen en twee minuten langzame oefeningen. Door intervaltraining te doen gaat je lichaam heel snel calorieën verbranden.

7. Geef niet op:
Mocht je een fout maken, dan is dat niet erg. Geef je dieetplannen niet op maar ga er gewoon mee door.

Door goed te plannen, te blijven bewegen en matig te eten zul je tijdens de Kerstvakantie in staat zijn door te gaan met je dieetprogramma en zul je niet aankomen.