De Populairste Diëten

Sluipwegen om af te vallen … bestaan die?

De afslankmarkt is sterk groeiende en we worden dagelijks gebombardeerd met nieuwe producten en methodes. Ben je iemand die alles al geprobeerd heeft, maar zonder resultaat? Wat kun je dan nog doen? Bestaan er misschien sluipwegen om af te vallen? Is dat mogelijk, en is het zonder risico?

Hulpmiddelen om snel af te slanken

De veiligste en meest effectieve manier om af te vallen, aanbevolen door medici en deskundigen, is een combinatie van diëten en trainen. Maar wat als je dat al vaak geprobeerd hebt en het heeft tot geen enkel resultaat geleid? Dan ga je kijken naar nieuwe technologieën en producten die er de laatste jaren op de markt zijn gekomen. Zijn deze werkelijk effectief en, vooral, zijn ze veilig?

Het aanbod van nieuwe technologieën en middelen is groot. Dit zijn enkele ervan:

1.Dieetsupplementen, vetverbrandende supplementen en laxerende middelen. Dit zijn de meest gebruikte zogeheten sluipwegen om af te vallen en vele mensen proberen deze uit. Er zijn supplementen en middelen die wel effectief zijn. Deze zijn alleen op recept verkrijgbaar. Andere zijn vrij verkrijgbaar, maar vaak ronduit schadelijk en gevaarlijk voor de gezondheid. Gebruik deze middelen altijd in overleg met je huisarts en vraag om medische begeleiding.
2.Hype diëten en zeer caloriearme diëten. Veel mensen hebben weinig geduld en willen bij alles snel resultaten zien, zeker als het gaat om afvallen. Diëten kunnen heel aantrekkelijk lijken als ze heel vetarm zijn en zeer weinig calorieën bevatten. Mensen die hier slachtoffer van worden bereiken slechts tijdelijke resultaten en zitten daarna met de gevolgen opgescheept.
3.Maaltijden overslaan en jezelf uithongeren. Er zijn duizenden mensen ter wereld die deze methode als sluipweg hanteren. Een groot deel daarvan zijn vrouwen met anorexia nervosa. Deze methode is zeer gevaarlijk, leidt tot blijvende schade aan het lichaam en soms zelfs tot de dood. Begin er niet aan, ook al is het maar voor even.
4.Nep machines en hulpmiddelen. Voorbeelden daarvan zijn de trilplaat, apparaten waarmee je in 2 weken al je buikvet eraf kunt trainen, enzovoort. Trap er niet in. Deze producten worden alleen op de markt gebracht om er geld aan te verdienen. Alleen een professionele instructeur die al vele mensen geholpen heeft af te vallen, kan je leren hoe je je vet eraf kunt trainen.

De gevolgen van het gebruik van sluipwegen

Het volgen van sluipwegen is verleidelijk. Maar wat gebeurt er als je – stel dat het lukt – eenmaal je snelle resultaat hebt bereikt? Je hebt je zelf een maand lang uitgehongerd, bent 8 kilo afgevallen, en dan? Je kunt niet doorgaan met jezelf uithongeren. Wat er dan gebeurt, is het volgende:

1.Je komt terecht op het afvalplateau: het lukt niet om nog meer af te vallen.
2.Het gewicht komt er snel weer aan.
3.Met heel veel moeite lukt het je er weer wat af te krijgen.
4.Je bent terecht gekomen in het jojo-effect, omdat je stofwisseling volledig ontregeld is geraakt.
5.Je gezondheid loopt nu gevaar, want een goede stofwisseling is de basis van je gezondheid.
6.Je krijgt bepaalde lichamelijke problemen, omdat je stofwisseling niet goed meer loopt.
7.Je krijgt niet genoeg voedingsstoffen meer binnen en begint je verzwakt te voelen.
8.Je krijgt niet genoeg energie binnen en het wordt steeds moeilijker de verleiding te weerstaan om terug te vallen op je oude gewoontes.
9.Je voelt je belabberd en in de greep van eten en je gewicht.
10.Uiteindelijk laat je alles er weer aan komen en ben je nog zwaarder dan voorheen.
11.Je voelt je mislukt, gefrustreerd en boos tegelijkertijd.
12.Je bent hier heel veel geld en tijd aan kwijt geraakt en hebt niets bereikt.

Dit zijn maar enkele van de resultaten die je kunt verwachten als je sluipwegen om af te vallen probeert te bewandelen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De enige verantwoorde en veilige methode om af te vallen die bewezen effectief is, is een combinatie van een gezond en evenwichtig dieet en regelmatig trainen of sporten. Dat verbetert je gezondheid en je valt er langzaam maar zeker van af.