Het Eiwit dieet is een dieet dat uit drie fasen bestaat. In elke fase wordt een goede voedingsgewoonte aangeleerd met als uiteindelijk doel gewichtsstabilisatie. Centraal staat dat het eten van Koolhydraten zoveel mogelijk moet worden beperkt. Doordat je bij dit dieet geen hongergevoel krijgt is dit dieet makkelijker vol te houden.
Met behulp van het Eiwit dieet kunt u rond de 9 kilo afvallen.
Het basisprincipe van het Eiwit Dieet:
Het basisprincipe van het Eiwit dieet is dat de inname van koolhydraten via voeding sterk wordt beperkt. Dit gebeurt door het uitsluiten van zetmeelhoudende producten en fruit in de meest strikte fasen van het dieet. Koolhydraten zijn de energieleveranciers van het lichaam zijn. Als het lichaam geen energie meer binnenkrijgt van de koolhydraten gaat het op zoek naar overtollige vetten. In plaats van de koolhydraten worden de vetreserves aangesproken als energieleverancier. Om te voorkomen dat je ook spieren verliest wordt het aangeraden om speciale proteïnepreparaten in te nemen. De spieren worden daarmee beschermd en dus nauwelijks aangetast.
1) Actieve fase:
Gedurende deze actieve fase mogen geen koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals brood, aardappelen, pasta of rijst worden gegeten. Ook groenten en fruit die rijk zijn aan suikers worden niet toegelaten in het dieet. Het strikte dieet bestaat uit een aantal proteïnezakjes en een maaltijd bestaande uit groenten in combinatie met een eiwitbron (vlees/vis/eieren/ of melkproducten). De actieve fase is de fase waarbij u het meeste gewicht zult verliezen. Deze gewichtsverliezen kunnen oplopen tot 7-10 kg per maand.
2) Educatieve fase
Deze fase heeft als doel: gewichtsverlies en heropvoeding. Door het terug invoegen van de verschillende voedingsgroepen zoals brood en andere zetmeelhoudende producten word een gezonde voeding aangeleerd. Het belang van fruit en groenten komt dan ook uitgebreid aan bod.
3) Stabilisatiefase
Dit is het eindpunt, essentieel voor het behoud van ons nieuwe gewicht. Van groot belang is het om de nieuwe voedingsgewoontes te onderhouden en niet uit het oog te verliezen. U bent verantwoordelijk voor deze stabilisatie!