Afslank Artikelen

Hoe houd je je ideaalgewicht vast?

Het is nu een paar maanden geleden dat je begonnen bent met je nieuwe dieet en fitness programma en de resultaten zijn geweldig. Je bent er in geslaagd de overtollige kilo’s kwijt te raken en je voelt je fitter en slanker dan ooit. Gefeliciteerd!

Blijf gezond eten!

Het is nu de tijd om eens op je gemak na te gaan wat er niet allemaal verandert is in je leven en je levensstijl nu je erin geslaagd bent af te vallen.

Kun je nu eindelijk die jurk aan die je maanden geleden in een optimistische bui hebt gekocht? Ja? Fantastich!

Kijken dezelfde mensen die je een paar maanden geleden nog uitlachten je nu na omdat je zo’n prachtig figuur hebt? Perfect.

Nu je je streefgewicht hebt bereikt zul je een nieuw doelen moeten stellen: op gewicht blijven.

Allereerst is het een goed moment om weer eens met je dieetist te gaan praten om een nieuw dieet samen te stellen.

Het feit dat je zoveel afgevallen bent betekent nog niet dat je je lichaam op dezelfde manier kunt misbruiken als je altijd gedaan hebt. Wanneer je dat wel doet zul je merken hoe snel je weer op je oude gewicht bent.

Het dieet dat voor je was samengesteld was er op gericht gewicht te verliezen. Dat hoeft nu niet meer. Op dit moment ben je waarschijnlijk veel actiever dan voor je begon met afvallen – je lichaam heeft dus meer energie nodig.

Blijf in beweging!

Ons lichaam is er voor gebouwd de hele dag in beweging te zijn. Wat er met je gebeurt wanneer je een zittend leven leidt heb je al kunnen zien. Stop dus niet met fitnessen, sporten of wat je ook deed om van je overtollige kilo’s af te komen. Misschien kun je het wat minder intensief doen, maar de kans is groot dat je dat helemaal niet wilt: je zult zien dat je op een goede manier ‘verslaafd’ bent geraakt aan de endorphinen die vrij komen bij het sporten.

Hardlopen, zwemmen en fietsen zijn prima manieren om je conditie op te bouwen en je zult merken dat het je ook helpt nieuwe vrienden te maken.

Bouw spieren op!

Nu je zoveel succes hebt geboekt met cardio is het een goed idee om wat zwaarder geschut in stelling te brengen. Weerstandstraining en krachttraining zijn uitstekende manieren om meer spiermassa te kweken en het perfecte lijf te ontwikkelen.

Eenvoudige oefeningen zoals push-ups, sit-ups en gewichtheffen vallen allen onder de categorie van weerstands- en krachttraining. Je zult spieren ontwikkelen die jarenlang onder het vet verbrogen hebben gezeten.

Zo krijg je het ideale figuur. Veel (voormalige) dieeters zijn een beetje huiverig voor dit soort oefeningen omdat je spiermassa opbouwt – en dus weer wat zwaarder wordt. Los van het feit dat die spiermassa’s prima vetverbranders zijn helpen dit soort oefeningen je een perfect figuur te krijgen.

Wannneer je je aan je nieuwe gezonde dieet houdt en regelmatig blijft sporten of fitnessen zul je zien dat het niet al te moeilijk is je nieuwe gewicht te handhaven.