De Populairste Diëten

Hoe kom je van een buikje af?

Wees geduldig
Wat er ook beloofd wordt: afvallen doe je niet in twee weken. Het kost tijd en je zult geduldig en gedisciplineerd moeten werken. Als je aan een afslankprogramma meedoet let er dan op dat je niet na een tijdje de kantjes er van af gaat lopen. Laat je niet verleiden een keertje te “zondigen” en blijf serieus je oefeningen doen. Het vet rond de buik is misschien wel het hardnekkigste en verdwijnt bij veel mensen pas het laatste. Bedenk dus van te voren dat het je veel energie en tijd gaat kosten om van je buikje af te komen.

Eet bewust
Als je echt van je buikje af wilt kan het niet anders of je zult bepaald eten moeten laten staan. Voedsel dat rijk is aan vetten en calorieën moet vervangen worden door voedzame producten met minder calorieën. Alleen wanneer je goed oplet wat je binnenkrijgt zul je in staat zijn door hard werken een perfecte lichaam te krijgen.

De juiste ademhaling
Een van de minder bekende dingen die je van je buikje af kunnen helpen is een goede ademhaling. Geloof het of niet, het werkt echt. De juiste ademhaling helpt het lichaam het vet – dus ook dat op je buik, beter te verbranden. Let dus goed op de manier van ademhalen. Elke keer dat je merkt dat je oppervlakkig ademt zou je een paar keer bewust diep en regelmatig in en uit moeten ademen.

Ademhalingsoefening
Dit is een perfecte ademhalingsoefening die je over en altijd kunt doen en waar je geen apparaten voor nodig hebt. Sta rechtop en adem diep in door je neus. Uitademen doe je door je mond. Terwijl je inademt zuig je je buik zo lang en zo veel mogelijk in. Doe dit regelmatig en telkens als je even niets te doen hebt: als je de volgend keer in de rij staat bij de supermarkt of het postkantoor bijvoorbeeld.

Eet vezelrijk voedsel
Voedsel dat veel vezels bevat, bevat vrijwel geen calorieën en is erg gezond. Vezelrijk voedsel helpt het lichaam de afvalstoffen te lozen en is goed voor de spijsvertering. Het is dus aan te raden veel fruit en groene bladgroenten te eten – die zitten boordevol vezels.

Drink veel water
Het is essentieel veel water te drinken. Water is een natuurlijk product en bevat geen calorieën. Het lichaam heeft per dag veel vocht nodig en water is de beste manier om in die behoefte te voorzien. Zorg er dus voor dat je elke dag toch wel 8 tot 10 glazen water drinkt.

Volg een dieet dat weinig carbohydraten bevat
Een dieet dat weinig carbohydraten bevat helpt het lichaam overtollig vocht te lozen. Wanneer je minder vocht in je lichaam hebt, weeg je minder. Als je dus echt serieus wilt werken aan een platte buik zul je op een carbohydraat-arm dieet moeten.