De Populairste Diëten

Verander uw eetpatroon en ruil uw grote broeskmaat in voor een kleine!

Eetpatronen verschillen van persoon tot persoon, sommige mensen beginnen hun maaltijd graag met snoepjes in plaats van een voorgerecht en anderen willen hun maaltijd eerder vers ipv opgewarmd. Het is echt afhankelijk van persoon tot persoon wat voor soort eter hij/zij is en welk eetpatroon hij/zij heeft. Maar wat we niet weten is dat zwaarlijvigheid en overgewicht problematisch is bij mensen met hetzelfde eetpatroon. Het eetpatroon dat zij hebben leidt tot overgewicht en vet aangezien ze elke maaltijd meer en meer eten.

Wat ik bedoel is dat deze mensen altijd meer eten dan gebruikelijk en ze eten meer dan wat er moet worden geconsumeerd. Overeten en/of ongezond eten is de reden waarom de meeste mensen niet slagen met een afslankingsprogramma, ze weten niet hoe zichzelf te beheersen als het om voedsel gaat.

Ontdek de geweldige tips om uw eetpatroon te veranderen en begin natuurlijk af te vallen!

1. Kauw langzamer
Hoe sneller we eten hoe meer voedsel we consumeren. Dit gebeurt heel veel tijdens lunchpauzes, onderweg of zelfs thuis net voordat we naar bed gaan. Als we overhaast eten is het minder waarschijnlijk dat we portie-controle over ons voedsel uitoefenen, want we kunnen het niet zien totdat we volledig vol zitten en een opgeblazen gevoel hebben.

2. Kleuren van uw eetlust
Wist u dat kleuren van voeding u een houding geven ten aanzien van eten? Eten op fel gekleurde borden kan er daadwerkelijk voor zorgen dat u meer gaat eten, terwijl het eten op donkere borden uw eetlust kan doen verdwijnen. Hetzelfde geldt voor de muren van uw keuken of eetkamer; hoe feller, hoe groter de kans dat u meer gaat eten.

3. Stress voor het eten
Stress kan u werkelijk meer trek geven in eten. Wanneer ons lichaam met stress te kampen heeft, gaan de meesten onder ons eten beschouwen als een middel om de stress te verminderen. Waarom niet proberen om de stress zelf aan te pakken door middel van andere dingen voor we naar een maaltijd te grijpen?

4. Drink water voor de maaltijd
Water drinken voor het eten kan onze honger onderdrukken met als gevolg dat we minder eten dan we waarnemen. Blijf weg van frisdrank en laat water u een vol gevoel geven voor het eten.

5. Verlaat de ruimte
Zodra u klaar bent met eten dient u ervoor te zorgen dat u de ruimte verlaat en ergens anders gaat zitten. Blijven hangen aan de eettafel of praten met een vriend terwijl er voedsel voor u staat, geeft u de neiging meer op te scheppen of andere restjes te eten.

6. Multitasking is niet toegestaan
Geen tv kijken of een tijdschrift lezen terwijl u eet. Hierbij lijkt u te vergeten hoeveel voedsel u eet omdat u zich concentreert op iets anders.

7. Houd het eten in de eetkamer
Het is niet altijd raadzaam dat u eten meeneemt naar bed of in een andere ruimte, omdat u dan de neiging krijgt deze ruimtes te associëren met voedsel.

8. Inkrimping van uw gerechten
Het is bewezen dat het eten op kleinere borden effectief kan helpen bij het oplossen van sommige problemen met overeten. Als u probeert te eten op grote borden, schept u bij totdat het bord vol is, terwijl u als u dit doet op kleinere borden, de illusie van een grote vol bord creëert.

9. Soepen en salades
Het is altijd verstandig dat u uw maaltijd met soep of salade voorafgaat om te voldoen aan de honger voor de hoofdmaaltijd.

10. Houd het bij een voor een
Zet niet alles in een keer voor u, aangezien u dan kunt gedwongen worden te eten tot alles op is!