De Populairste Diëten

Afslanken na de zwangerschap – tips voor het wegwerken van het babyvet na de bevalling

Na de bevalling zijn veel vrouwen wat dikker. Ze zijn hun oude figuur kwijt en de kleren van voor de zwangerschap passen niet meer. Een dieet en oefeningen helpen vrouwen weer aan hun oude figuur.

Je bevalling is achter de rug en je bent net thuis met een schattige baby. Dan komt de schok:je hebt nog steeds een buikje, je figuur ben je kwijt en je oude kleren passen je niet meer. Is er een manier om je oude figuur weer terug te krijgen? Jawel, dat is mogelijk!

Een dieet volgen en oefeningen doen is de manier om van je babyvet af te komen.

Dieet
Je moet voorzichtig zijn met het volgen van een dieet. Het kan zijn dat je tijdens de zwangerschap goed hebt opgelet op wat je at. Het is heel verleidelijk na de zwangerschap weer terug te vallen in je oude – minder gezonde – eetpatroon. Dat is gevaarlijk. Je dieet na de geboorte is even belangrijk als je dieet tijdens de zwangerschap.

Veel vrouwen geven borstvoeding. In dat geval is het nog belangrijker dat ze gezond eten. Het is niet alleen belangrijk voor hun figuur, maar ook voor het kind. Het belangrijkste is dat je de zorg voor het kind niet als excuus gebruikt om junk food te eten.

Wat is een gezond dieet?
Vermijd suiker, vet en sodium. Deze stoffen zijn funest voor je afslankplannen. Voeg vis, verse groenten en fruit toe aan je dieet en zorg dat je voldoende proteïnen en carbohydraten binnen krijgt. Andere gezonde producten zijn volkorenpasta en andere volkorenproducten.

Je zult er voor moeten zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt en je zult moeten proberen om minder grote porties te eten. Het gaat er om wat je eet en hoeveel je eet.

Oefeningen:

Oefenbal:
Over het algemeen wordt het moeders aangeraden om de eerste zes weken geen oefeningen te doen. Dus begin niet een paar dagen na de bevalling met hardlopen of joggen, zeker niet na een keizersnede. Je kunt al wel beginnen met het doen van sit-ups met de oefenbal. Dertig tot vijftig sit-ups zullen je spieren versterken. Binnen een paar weken voel je al het verschil.

Stevig wandelen en zwemmen
Je kunt natuurlijk ook naar de sportschool gaan, of, wanneer dat niet mogelijk is, dagelijks een flink stuk stevig te wandelen. Na een paar weken, als je huisarts het goedkeurt, kun je ook gaan zwemmen. Je zou elke dag toch wel een half uur tot drie kwartier intensief moeten bewegen. Moeders die thuis moeten blijven kunnen gebruik maken van een fitness video.

Wees positief
Het allerbelangrijkste is een positieve en vastbesloten mentale instelling. Alleen dan houd je het vol om dagelijks je oefeningen te doen en gezond te eten. Zo kom je van je babyvet af en krijg je het figuur dat je wilt.