De Populairste Diëten

Paardenbloemen Kunnen Een Goede Aanvulling Zijn Op Je Afslankdieet

paardenbloemen

Het is niet zo bekend, maar paardebloemblaadjes zijn niet alleen eetbaar, maar zelfs lekker en gezond. Dit koppige onkruid dat je steeds maar weer uit je tuin moet trekken kan je helpen met afvallen. Wanneer je wilt afvallen is het heel gezond blaadjes van de paardebloem aan je dieet toe te voegen.

Wat kunnen paardebloemblaadjes voor je doen?
Paardebloemblaadjes hebben vele gezonde eigenschappen. Het eten van deze plant kan je helpen sneller af te slanken.

  • Het bevat vele gezonde voedingsstoffen; een groot deel van alle voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Er zitten onder andere vele vitaminen en mineralen in. Studies hebben aangetoond dat een uitgebalanceerd dieet met alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft er voor zorgt dat je minder lekkere trek hebt. Doordat je lichaam alle voedingsstoffen binnen heeft gekregen verlang je niet naar tussendoortjes. Paardebloemblaadjes kunnen daarbij helpen.
  • Ze zitten vol vezels waardoor je sneller vol zit. Je zit voor lange tijd vol van een halve kop paardebloemblaadjes. Een halve kop bevat slechts 25 calorieën en je kunt gemakkelijk een hele kop eten.
  • Natuurlijk val je niet af van het eten van paardebloemblaadjes alleen, maar ze kunnen je wel helpen je dieet beter vol te houden.

Paardebloemblaadjes kiezen
Pluk de paardebloemblaadjes wanneer ze nog jong zijn; dan zijn ze het lekkerste. Je kunt beter niet de paardebloemblaadjes uit je tuin plukken, tenzij je er zeker van bent dat ze nooit met een onkruidverdelger in aanraking zijn gekomen. Je kunt ze natuurlijk ook kopen; kies dan de jongste en verste blaadjes.

Bloemblaadje
De beste manier om paardebloemblaadjes te consumeren is er sap uit te persen. Het sap is heel gezond en reinigt het lichaam van allerlei afvalstoffen. Omdat het sap een beetje bitter is kun je het het beste mengen met vruchtensap dat van nature zoet is. Je kunt ze ook bereiden als spinazie.

Paardebloemblaadjes rauw eten.
Paardebloemblaadjes zijn een beetje bitter, en worden in de loop van de zomer steeds bitterder. Toch zijn ze ook rauw erg lekker. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo opeten, maar vaker worden ze door een salade gedaan. Voeg een beetje dressing toe en geniet van de bijzondere smaak . Je kunt de blaadjes ook aan wraps, sandwiches toevoegen; een prima alternatief voor het obligate blaadje sla.

Gekookte paardebloemblaadjes.
Je kunt paardebloemblaadjes ook koken. Kook ze in water met een beetje zout. Voeg de gekookte blaadjes toe aan pasta, roerbakgerechten, soepen, stoofschotels, of eet ze apart als bijgerecht. Je kunt ze wat aanmaken met knoflook, peper, uien of andere kruiden.

Je kunt op vele manieren van paardebloemblaadjes genieten. Je kunt er sap van maken, je kunt ze rauw eten, en je kunt ze koken. Je kunt er zelfs thee van trekken. Hoe je ze ook consumeert, paardebloemblaadjes zijn altijd een gezond natuurproduct dat je helpt af te vallen.