De Populairste Diëten

Boerenkool In Uw Dieet En Gewichtsverlies

boerenkool

Boerenkool wordt vaak als decoratie gebruikt, maar deze bladgroente kan het afvallen goed ondersteunen. Het bevat geweldige eigenschappen die gezonder zijn voor u en kan een geweldige aanvulling zijn op de maaltijden die u al kent. Het gaat niet om diëten zelf, maar om een dieet samen te stellen dat echt werkt en waarmee u zult afvallen.

Wat Boerenkool Voor u Doet

Boerenkool is fantastisch voedsel en staat ver boven andere mogelijkheden.

  • Boerenkool is bladgroente en in tegenstelling tot sommige andere groentes rijk aan vezels. Hierdoor voelt u zich langer verzadigd.
  • Boerenkoel is rijk aan vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen om u gezond te houden. Het bevat o.a. Vitamine A, C, K, calcium, foliumzuur en nog veel meer.
  • Boerenkool heeft weinig calorieën, maar geeft u evengoed een vol gevoel, dankzij de hoge vezelwaarden. Vezels worden langzamer door het lichaam verteerd.

Kiezen van Boerenkool

Boerenkool heeft een groene kleur en gerafelde bladeren. Kies voor een kleinere krop met jonge bladeren. Deze bladeren zijn namelijk zachter van smaak en textuur. Hoe ouder de boerenkool wordt of hoe groter de bladeren, hoe meer grondsmaak dit geeft.

Bewaren van Boerenkool

Boerenkool krijgt een grondsmaak als deze niet goed is opgeslagen. De boerenkool moet altijd in de groentelade van uw koelkast moeten gewaard. Beter nog om de boerenkool in een natte papieren doek te wikkelen en in een plastic tas stoppen. Hoe langer de boerenkool wordt bewaard, hoe sterker deze smaak wordt. Voor veel mensen is het prettiger om de boerenkool binnen twee dagen na aankoop te eten, om de sterke smaak te voorkomen.

Boerenkool Aan Uw Dieet Toevoegen

Er zijn verschillende manieren om boerenkool aan uw dieet toe te voegen. Het hangt ervan af welk voedsel u graag heeft en of u de smaak van boerenkool aangenaam vindt.

  • Boerenkool kan gekookt worden op dezelfde manier als andere bladgroenten. Een tot anderhalf pond rauwe boerenkool aan een bouillon toevoegen en 10 minuten laten sudderen, maar niet langer dan 30 minuten.
  • Gekookte boerenkool kan aan soep, roerbakschotels en stoofpotten worden toegevoegd.
  • Snijdt de boerenkool fijn voor een maaltijdsalade. Gebruik uw favoriete dressings en geniet ervan.
  • Gebruik de gesneden boerenkool op een boterham of sandwiches.

U kunt ook uw fantasie gebruiken en boerenkool op dezelfde manier als spinazie klaarmaken. Gebruik kleine beetjes voor in de spaghetti of lasagne en zelfs fijngesneden in aardappelschotels.

Creatief met Boerenkool

U zult meer van boerenkool genieten als u creatief omgaat met uw maaltijden. Voeg uw favoriete specerijen eraan toe en wees bereid om te experimenteren. U kunt misschien wel een nieuw favoriet recept ontdekken.

Met zoveel goede voedingsstoffen zoals o.a.:Vitamine A, Vitamine C, calcium, Vitamine K, zal dit u gezond houden. Vanwege de hoge vezelwaarde en lage calorieën zal uw maag langer gevuld blijven, maar met minder inname van calorieën.