De Populairste Diëten

Op een effectieve en gemakkelijke manier twee maten kleiner

Snel en gemakkelijk twee maten kleiner worden … Is het mogelijk? Jazeker, het kan. Onderstaand volgt een opsomming van alles wat je hiervoor moet doen.

Je stofwisseling versnellen
Het eerste waar je je op moet concentreren als je twee maten kleiner wilt worden, is het versnellen van je stofwisseling. Hierdoor zul je snel vet kunnen verliezen. Je doet dit door meer te bewegen en vezelrijk voedsel te eten. Ook moet je het ontbijt nooit overslaan, omdat dat de stofwisseling op gang brengt. Daarnaast zijn er natuurlijke middelen, zoals groene thee, die de stofwisseling versnellen. Er zijn ook natuurlijke supplementen te koop die de stofwisseling versnellen.

Vele kleine maaltijden eten
Veel mensen hebben de gewoonte om slechts twee of drie maal per dag te eten, met lange tussenpauzes tussen de maaltijden. Dit is ongezond en leidt zelfs tot gewichtstoename. De stofwisseling raakt er door ontregeld en kan minder goed functioneren. Het is beter om dagelijks 4 – 6 kleine (micro) maaltijden te eten, met slechts korte tussenliggende perioden. Je wordt er slanker van en zult je fitter en actiever voelen.

Krachttraining
Het volgen van een goed opgebouwd trainingsprogramma maakt deel uit van elk goed afvalprogramma. Eén van de beste trainingsvormen om af te vallen is krachttraining, bijvoorbeeld in de vorm van gewichtheffen. Als je lichaam meer spiermassa heeft, zal je stofwisseling sneller gaan lopen, zelfs in rust en als je slaapt. Dit komt doordat de spieren energie nodig hebben voor de opbouw, het herstel en het onderhoud.

Je leefgewoontes veranderen
Eén van de belangrijkste oorzaken van de epidemie aan overgewicht is de hectische levensstijl die veel mensen tegenwoordig hebben. Ze hebben geen tijd om goed voedsel te kopen, ze hebben geen tijd om te koken, ze hebben geen tijd om het voedsel langzaam en aandachtig op te eten en ze hebben geen tijd om in beweging te zijn. Daarnaast hebben ze onvoldoende tijd voor ontspanning en rust. Maar juist al deze dingen zijn nodig voor een slank en gezond lichaam. Probeer als eerste je eetgewoontes te veranderen en de tijd te nemen om verse en gezonde maaltijden te koken. Je zult al snel het verschil kunnen zien.

Wandelen
Iets anders waar veel mensen geen tijd meer voor hebben, is wandelen. Vroeger was de zondagmiddagwandeling heel gewoon, maar hoeveel mensen doen dat nog? Wandelen is zeer gezond en bovendien een uitstekende aerobische oefening. Wandelen stimuleert de stofwisseling, de spijsvertering, de bloedsomloop, het hart en de longen. Wandelen leidt tot gewichtsverlies. Probeer wandelen (of fietsen) weer terug in te passen in je dagschema. Je kunt bijvoorbeeld naar de supermarkt lopen of op de fiets naar je werk gaan.

Gezond eten
Het is belangrijk om alle junkfood te laten staan. Met junkfood bedoelen we alle voedselproducten en gerechten die vol met vetten en/of suikers zitten, eventueel aangevuld met vele kunstmatige stoffen. Mocht je in de verleiding komen, neem dan een appel, banaan of rauwe wortel. Junkfood leidt altijd tot directe afzetting van vetlagen en tot ontregeling van allerlei lichaamsprocessen en –functies, zoals de bloedsuikerspiegel.

Vezelrijk voedsel eten
Eet voedsel dat rijk is aan vezels. Vezelrijk voedsel bevat weinig of minder calorieën. Als er koolhydraten in zitten, zijn het goede koolhydraten, die een langdurig verzadigd gevoel geven en helpen de bloedsuikerspiegel constant te houden. Vezels stimuleren de darmwerking en houden de darmen schoon. Eén van de beste vezelrijke voedingsmiddelen is de appel. Een appel geeft directe energie, leidt tot een verzadigd gevoel en zit vol met vitamines. ‘An apple a day keeps the doctor away’(een appel per dag houdt de dokter op een afstand), luidt een Amerikaans gezegde.

Wisselbaden nemen
Recentelijk is ontdekt dat wisselbaden ook leiden tot gewichtsverlies. Dit proces wordt ook wel thermogenerering genoemd en is een heel eenvoudige techniek. Je kunt dit thuis doen, door na het nemen van een warme douche de temperatuur heel plotseling op koud te zetten. Blijf een minuut lang onder de koude douche staan. Door de schok zal het lichaam heel veel vet verbranden. Hetzelfde principe wordt ook in de sauna toegepast, waar je jezelf na het hete stoombad in het ijskoude water onderdompelt. Als je dit dagelijks doet, zul je ongetwijfeld over een tijdje resultaat zien.