Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Hoe Behoud Je Je Figuur Tijdens Je Zwangerschap?

op gewicht blijven tijdens de zwangerschap

Voor veel vrouwen wordt het plezier en de blijde verwachting van de zwangerschap bedorven door de wetenschap dat ze zullen aankomen. Hier zijn een paar buikoefeningen die je figuur intact laten en je rug recht.

Is het wel gezond om tijdens de zwangerschap oefeningen te doen?

Het is toegestaan om tijdens de zwangerschap buikoefeningen te doen – mits met mate. Ze kunnen het lichaam versterken, rugpijn verminderen en je helpen een goede houding te krijgen. Deze oefeningen zijn echter niet vergelijkbaar met intensieve buikoefeningen die je normaal zou doen.

Deze speciale oefeningen zijn bedoeld de flexibiliteit van je spieren te vergroten zodat je gemakkelijker kromt, buigt en draait. Ze verhogen het energieniveau, geven de huid een gezonde glans en hebben een positieve mentale invloed. Met sterkere spieren is de bevalling een stuk gemakkelijker.

Buikoefeningen

Het is aanbevolen om eerst met je dokter te gaan praten en de oefeningen onder begeleiding te doen.

1. Diepe ademhaling: Voor deze oefening heb je een oefenbal of een kussen nodig. Leun op de bal of het kussen met je rug recht. Adem die in en plaats je handen op je buik. De lucht moet zowel de longen als de buik vullen. Adem tenslotte volledig uit.

2. Zij-Crunch: Ga op handen en knieën zitten. Breng de rechterschouder en de linkerheup dicht bij voorzichtig naar elkaar toe en kom terug naar de oorspronkelijke positie. Herhaal de oefening met je linkerschouder en rechterheup.

3. Lichte Curl: Ga op je rug liggen en buig je knieën. Plaats beide handen over de borst. Til de schouderbladen langzaam op van de grond. Let erop dat je je spieren niet teveel belast.

4. Halve Squat: Sta met je rug tegen de muur, met je voeten op 30-45 cm afstand en buig je knieën. Duw je onderrug tegen de muur, tot je onderrug helemaal vlak tegen de wand rust. Houd deze positie voor een tijdje vast voordat je teruggaat naar de uitgangspositie.

5. Achterwaards Buigen: Sta rechtop en buig je knieën voor je op de grond gaat zitten. Buig net zolang tot het oncomfortabel wordt naar achteren. Houd deze positie een tijdje vast voordat je teruggaat naar de uitgangspositie.

Een paar voorzorgsmaatregelen

Het is belangrijk dat zwangere vrouwen oefeningen doen om de ongemakken tijdens de zwangerschap en bevalling te verlichten. Je moet wel op een paar dingen letten voor je begint. Hier zijn wat richtlijnen.

1. Het is belangrijk eerst met de verloskundige te overleggen en de oefeningen gedoseerd en onder deskundige begeleiding te doen.

2. Je kunt de oefeningen minstens 3 keer per week doen.

3. Draag loszittende en comfortabele kleren wanneer je de oefeningen doet. Draag geen schoenen met gladde zolen.

4. Na de eerste drie maanden wordt aanbevolen om geen oefeningen in liggende positie meer te doen.

5. Vermijd voor langere perioden te staan.

6. Kies oefeningen waarbij je geen gewichten hoeft te gebruiken.

7. Elke oefening die druk uitoefent op de buikregio moeten worden vermeden.

8. Vermijd snelle, schokkerige bewegingen

9. Vul de oefeningen aan met een uitgebalanceerd dieet.