Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Hoe Kun Je Negatief Calorie Voedsel Gebruiken om Af te Vallen?

negatief calorie voedsel

Er wordt in de gezondheidswereld veel onderzoek gedaan naar effectievere methoden om af te vallen – een van de nieuwste ideeën is Negatief Calorie Voedsel.

Wat is Negatief Calorie Voedsel?

Wanneer je dit voedsel nuttigt verbruik je meer energie bij het verteren van het voedsel dan de hoeveelheid calorieën die ze bevat. Dit betekent dat consumptie van deze voedingsmiddelen meer calorieën verbrandt dan het aan het lichaam afstaat. Dit voedsel heeft dus een negatief calorie-effect op het lichaam.

Hoe gaat het in z’n werk?

Zelfs Negatief Calorie Voedsel bevat voedingsstoffen die calorieën aan het lichaam afstaan. Deze calorieën zijn echter moeilijk te verwerken. Het lichaam gebruikt heel veel calorieën om ze te verwerken. Omdat ze slechts weinig calorieën bevatten leidt dit tot een negatief calorie-effect.

Door het lichaam te dwingen om harder te werken om dit voedsel te verteren, wordt het lichaam gedwongen vetreserves om te zetten in energie. Deze vetverbranding resulteert in gewichtsverlies. Daarom wordt deze voeding ook wel Fat Burning Foods (Vetverbrandingsvoeding) genoemd.

Wanneer verschillende voedingsmiddelen evenveel calorieën bevatten, hebben zij nog niet altijd hetzelfde effect op het lichaam. Lichtverteerbare voeding vraagt minder calorieën van het lichaam om het te verteren. Zij levert dus uiteindelijk meer calorieën aan het lichaam. Negatief Calorie Voedsel verbruikt dus calorieën in plaats van ze toe te voegen.

Waarom gebeurt dit?

Alle voeding bevat voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en calorieën. De in de voeding aanwezige vitaminen stimuleren de productie van enzymen in het lichaam; deze enzymen helpen bij het afbreken van calorieën. Echter: wanneer we willen afvallen zullen we meer calorieën moeten verbruiken dan we binnenkrijgen.

Het idee achter Negatief Calorie Voedsel is dat sommige voedingsmiddelen meer vitaminen en mineralen bevatten en dus meer enzymen produceren. Deze extra enzymen zorgen ervoor dat de calorieën uit dit voedsel gemakkelijker worden afgebroken. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat calorieën die aanwezig zijn in het spijsverteringsstelsel worden verbrand.

Voorbeelden van Negatief Calorie Voedsel

Het ligt voor de hand dat Negatief Calorie Voedsel voedsel is met de minste calorieën Veel groente en fruit vallen onder deze categorie. Om er echter volop te profiteren van Negatief Calorie Voedsel moet je het niet samen met calorierijk of neutraal voedsel eten.

Enkele voorbeelden van negatief calorie groenten zijn: asperges, bieten, broccoli, kool, wortel, bloemkool, selderij, chilipepers, komkommer, knoflook, verse bonen, sla, ui, radijs, spinazie, kool, en courgette.

Enkele voorbeelden van negatief calorie fruit zijn appel, bosbessen, veenbessen, grapefruit, citroen, limoen, mango, sinaasappel, papaja, perzik, ananas, framboos, aardbei, tomaat, en watermeloen.

Wat vind de wetenschap ervan?

Het concept van Negatief Calorie Voedsel is niet echt geaccepteerd door de wetenschappelijke gemeenschap. De critici wijzen erop dat er geen bewijs is dat specifieke voedingsmiddelen een negatief calorie-effect hebben. Volgens hen is het te mooi om waar te zijn dat je al etende af kunt vallen.

Toch is het het proberen waard; baat het niet dan schaadt het niet: je eet in ieder geval gezond.