Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Motiveer jezelf door af te slanken met zelf hypnose

Behoor jij tot de groep mensen die altijd de neiging hebben te dik te worden? Ben je al je hele leven op dieet zonder doorslaand succes? Troost je, de meeste mensen hebben problemen met hun gewicht.
Het kan ontzettend frustrerend zijn als je altijd maar weer op je gewicht moet letten en als je altijd moeite hebt de overtollige kilo’s eraf te houden. Maar heb je je weleens afgevraagd hoe dit komt? Hoe komt het bijvoorbeeld dat je nooit een dieet volhoudt en na verloop van tijd afhaakt? Wat veel mensen niet weten is dat het geheim van succesvol afslanken motivatie is. Motivatie is het geheim achter in staat zijn je leven op bepaalde punten blijvend te veranderen.
Een probleem voor veel mensen is het –soms compulsief- eten van de verkeerde producten. Hoe vaak is het jou wel niet overkomen dat je prima op weg was met je dieet, en dat je je op een bepaalde willekeurige dag gewoon niet kon beheersen en per se dat ijsje moest eten? Dit ‘moeten eten’ is een trucje van de hersenen die ons bijna altijd parten speelt. Je hersenen geven je het signaal dat je lichaam direct iets te eten moet hebben, en dat is negen van de tien keer een ongezond product.

 

Hoe kun je hier vanaf komen?
Afvallen zit tussen de oren en een manier om van de foute gedachtes af te komen is door zelf hypnose. Er zijn diverse Cd’s verkrijgbaar met daarop programma’s die je kunt volgen en waarmee je goede gedachtes als het ware in je onderbewuste stopt. Met die goede gedachtes maak je vervolgens de juiste keuzes, waardoor je afvalt en waardoor je motivatie alleen maar toeneemt.
Het onderbewuste speelt een hele grote rol in ons dagelijks leven. Het overgrote deel van de beslissingen die wij maken komen voort uit het onderbewuste. Dit is ook het geval met troost eten; je onderbewuste vertelt je dat je iets moet eten, meestal een specifiek product zodat je je beter zult voelen. Maar je weet tegelijkertijd in je bewuste dat je dit niet moet doen omdat je op dieet bent. Dit kan erg frustrerend zijn omdat het je een gestrest gevoel geeft.

Hoe kan zelf hypnose mij helpen?
Zelf hypnose herprogrammeert als het ware je onderbewuste waardoor je veel gemakkelijker de juiste keuzes maakt. Hierdoor kun je gemakkelijker je doelen bereiken omdat je niet innerlijk met jezelf hoeft te vechten. Zelf hypnose leert je onderbewuste dat het goed is gezonde producten te eten en dat ongezonde producten je alleen maar slecht doen voelen.
Hypnose in het algemeen werkt op basis van Neuro Linguïstisch Programming (NLP). Het herprogrammeert het onderbewuste en ruilt de negatieve gedachtes om voor positieve gedachtes. Het helpt je je doel te bereiken door problemen weg te nemen en daardoor je motivatie op te bouwen.
Hypnose heeft niet alleen maar betrekking op afvallen, maar kan ook toegepast worden voor andere dingen. Het principe van deze techniek is dat het negatieve elementen neutraliseert waardoor je minder strijd met jezelf hoeft te voeren en waardoor je motivatie opbouwt. Iedereen kan baat hebben bij hypnose, maar het wordt afgeraden voor mensen met een IQ van minder dan 70 of mensen die in een staat van psychose verkeren.