Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Op een gezonde en leuke manier afvallen

Gezond zijn en gezond eten gaat niet over diepe filosofieën, een ideaal beeld volgen of je de voedingsmiddelen ontzeggen waar je zo gek op bent. Het gaat erom dat je je goed en fit voelt. Het gaat erom dat je je sterker voelt en dat je je gezondheid op peil houdt. En dit kun je al snel bereiken door een aantal voedingsbeginselen in het oog te houden. Deze kun je in je huidige voedingspatroon integreren op een manier die voor jou werkt.
Kies voor producten die goed zijn voor je gezondheid en vermijd producten die erom bekend staan dat ze een gevaar voor je gezondheid zijn, zoals producten die het risico op kanker, hartaandoeningen of diabetes doen toenemen. Hou het niet op een gezond product maar kies diverse gezonde opties en wissel deze af.

Tips om gezond te eten
Hieronder staan een aantal tips die gezond eten makkelijker zullen maken. Je zult door het volgen van deze tips je gezondheid verbeteren en risico’s op vervelende aandoeningen verminderen.
Eet voldoende calorieën maar eet er ook weer niet teveel. Zoek een gezond evenwicht tussen de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt en de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Eet niet meer als dat je nodig hebt. De standaard hoeveelheid calorieën per dag is 2000 calorieën. Hoeveel jij nodig hebt hangt af van je geslacht, je lengte, gewicht, leeftijd en lichamelijke activiteit.
Eet divers en kies van alle voedingsschijven iets. Probeer vooral zoveel mogelijk volkoren granen, groente en fruit te eten.
Eet meerdere kleine porties in plaats van drie grote maaltijden. Eet met mate en eet langzaam. De porties eten zijn in de loop der tijd steeds groter geworden, vooral in restaurants dus hou hier rekening mee als je uit eten gaat. Kies of een voorgerecht of een dessert, maar niet allebei bijvoorbeeld. Je kunt ook een gerecht met een vriend of vriendin delen.

Pas je eetgewoontes aan
Je moet zeker meer water gaan drinken. Het menselijk lichaam bestaat voor 75% uit water en water moet een fundamenteel onderdeel uitmaken van je dieet. Water spoelt alle afvalstoffen uit het lichaam en dan in het bijzonder uit de nieren en de blaas. Het overgrote deel van de mensheid is uitgedroogd zonder dat ze het zelf weten.
Probeer producten met veel suikers, geraffineerde granen en zout zoveel mogelijk te vermijden. Als je een jaar lang een blikje frisdrank per dag zou drinken zou je 16 pond aankomen.
Natuurlijk hoef je niet alle zoete en zoute producten rigoureus uit je dieet te schrappen. Het eten van voedsel gaat gepaard met genot en plezier, dus dit moet je jezelf niet ontzeggen. Doe het alleen met mate en probeer voornamelijk gezond te eten. Sta jezelf echter wel een frietje of een ijsje toe een keer in de zoveel tijd.

Meer lichaamsbeweging
Je moet ook actiever worden als je dat al niet bent. Dankzij een gezond dieet heb je veel meer energie en die energie kun je verbranden met sport of op z’n minst regelmatige lichaamsbeweging. Je stofwisseling zal beter werken en je zult je over het algeheel gewoon lekkerder voelen.
Gezond eten begint met voorlichten over hoe je gezond kunt eten. Het gaat niet alleen om wat je eet maar ook om hoe je eet. Geniet dus van wat je eet maar eet wel bewust.