Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Eieren en proteïnen: bouw je spieren op!

Mensen zijn het er nog steeds niet over eens of eieren nu goed zijn voor de gezondheid of juist niet. Veel mensen zeggen dat eieren een vast en regelmatig onderdeel moeten uitmaken van je dagelijkse dieet. Ze zeggen dat eieren gezond zijn. Er zijn aan de andere kant ook weer mensen die beweren dat eieren veel cholesterol bevatten en als je regelmatig eieren eet het risico op hartaandoeningen toeneemt. Wat is nou de waarheid? Zijn eieren nu gezond voor je of niet? Kun je door eieren afvallen of niet?

Waar bestaat een ei uit?
Een ei bevat veel proteïnen, dat is een feit. En alleen al om deze reden is een ei een voedzaam product. Proteïnen zijn goed voor de spierontwikkeling en alleen al hierom drinken veel bodybuilders proteïne shakes. Dus als jij graag wat spierweefsel wilt opbouwen moet je zeker regelmatig een eitje eten.
Echter, eieren bevatten wel veel cholesterol. De cholesterol zit veelal in de dooier. Als je echter de dooier van het eiwit scheidt zo nu en dan is er niets aan de hand. Specialisten zeggen vaak dat eieren zoveel mogelijk vermeden moeten worden, maar door het scheiden van eiwit en eigeel voorkom je dat je teveel cholesterol binnenkrijgt. Je kunt op deze manier rustig elke dag een ei eten.

Afvallen met Eieren?
Eieren zijn in staat vetten op te lossen en spierweefsel te kweken. Naast de proteïnen bevatten eieren namelijk ook veel vitamine B. Vitamine B staat erom bekend dat het vetten kan afbreken. Eet echter maximaal twee eieren per dag.

Zijn eieren goed voor je?
Al met al zou je kunnen zeggen dat eieren goed voor ons zijn. Eieren bevatten proteïnen die goed zijn voor de spieren, vitamine B om vet te verbranden en een gezonde cholesterol vorm. Je kunt eieren met een gerust hart toevoegen aan je dieet en je kunt er gezonder en slanker mee worden. Eet echter niet meer dan twee eieren per dag en als je wel die behoefte voelt, scheid dooier en eiwit van elkaar zodat je niet teveel van het goede binnenkrijgt.