Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Afvallen met Hypnose

Als iets ongezond is is het wel een teveel aan vet. Het ernstige van overgewicht is dat het niet nodig is en je het kan verhelpen. Toch zijn er veel mensen met overgewicht die niet weten waar ze moeten beginnen wanneer ze dit probleem op willen lossen. Te veel overgewicht kan zelfs dodelijke gevolgen hebben. Hiernaast kan het ook psychologische gevolgen hebben want laten we eerlijk zijn; slanke mensen zien er leuker uit dan mensen met overgewicht.

Als iemand teveel overgewicht heeft kan dit leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Als je klaar bent om de strijd tegen je overgewicht aan te gaan moet je je focussen op de finishlijn. De denkbeeldige finishlijn staat in dit geval voor een gezonder lichaam en een betere geest.

Het kan echter lastig zijn om de finishlijn te halen en daarom zijn er allemaal methodes ontwikkeld die je kunnen helpen bij het afvallen. Hypnose is één van deze methodes die je kan helpen af te vallen.

Wat is Hypnose?

Hypnose is eigenlijk het bewerken van je onderbewustzijn. Als iemand gehypnotiseerd is komt zijn of haar onderbewustzijn naar boven en deze kan bewerkt worden. Daarom zeggen sommige psychologen dat hypnose een goede manier kan zijn om bepaalde suggesties over te brengen aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan het stoppen met roken en uiteraard het afvallen. Hypnose moet echter wel door een professionele hypnotiseur worden uitgevoerd.

Hoe kan je Hypnose Gebruiken om Gewicht te Verliezen?

Er zijn verschillende manieren waarop hypnose je kan helpen om gewicht te verliezen. Eén van de vaker voorkomende manieren is de post hypnotische suggestie.

  • Hypnose zorgt ervoor dat je relaxed bent zodat je makkelijker gewicht kan verliezen zonder te veel stress.
  • Hypnose geeft iemand de mogelijkheid om post hypnotische suggesties door te geven aan de persoon die gehypnotiseerd is.
  • Hypnose zorgt ervoor dat je je makkelijker op je doel kunt richten.
   Met post hypnotische suggesties kan je gemakkelijker ongezond eten en drinken weerstaan.
  • Hypnose kan ervoor zorgen dat je tevreden bent met jezelf.

Zorg ervoor dat de hypnose wordt gedaan door een professionele hypnotiseur.

Hoe kan je Gewicht Verliezen?

Hypnose alleen is natuurlijk niet genoeg om gewicht te verliezen. Je zal ervoor moeten zorgen dat je een gebalanceerd dieet volgt. Dit dieet zou geen of amper verzadigde vetten moeten bevatten en niet calorierijk moeten zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je veel drinkt. Voornamelijk het drinken van water gaat goed samen met afvallen omdat het geen calorieën bevat, ervoor zorgt dat je niet uitdroogt en ook het hongergevoel gedeeltelijk weg neemt.

Je kunt eigenlijk amper afvallen zonder calorieën te verbranden en daarom is het zeer belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te hebben. Je hoeft niet elke dag drie uur in de sportschool te spenderen maar het is wel goed als je even een half uurtje per dag wat oefeningen doet. Als je daarnaast ook lopend gaat winkelen, wat langer je hond uitlaat, een lekker eindje gaat fietsen af en toe etc. dan verbrand je in principe genoeg calorieën. Als je lichaam gewend is aan de lichaamsbeweging kan je het telkens een beetje opvoeren.

Omdat je ook je lichaam iets meer uitput door meer te bewegen is het ook van belang om je lichaam voldoende rust te gunnen. Het hangt af van de persoon hoeveel slaap iemand nodig heeft maar gemiddeld ligt dit tussen de 7 en 9 uur.