Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Motiveer jezelf met visuele hulpmiddelen

Je weet dat je af moet vallen en je weet dat je het wilt, maar de motivatie er voor opbrengen is weer een heel ander verhaal. We weten wat we willen, maar weten en het ook daadwerkelijk doen zijn twee heel verschillende dingen.
Motivatie komt van binnen uit; niemand kan iets voor je doen als je niet gemotiveerd bent het voor jezelf te doen. Je kunt geïnspireerd zijn door iemand en hierdoor de motivatie vinden om het te gaan doen, maar alleen jij kan de stap zetten om ook daadwerkelijk te beginnen met iets. Het gebeurt maar al te vaak dat je de beslissing maakt om af te gaan vallen, en dat je ook begint, maar dat je na een aantal dagen er al weer de brui eraan geeft. Dit komt omdat je niet de motivatie hebt om het te doen.
Een manier om gemotiveerd te blijven is onszelf continu te herinneren aan het doel. Een goede manier om dit te doen is door visueel de hersenen te stimuleren om door te gaan. Het is een visuele herinnering van wat we willen bereiken.

Visueel je motivatie stimuleren:
Je kunt een visuele stimulans het beste gebruiken op momenten dat je ‘zwak’ bent en meest genegen bent te stoppen met je dieet. Een plek met veel verleidingen kan bijvoorbeeld de keuken zijn waar je de volgende stimulansen kunt gebruiken:

    • Foto van jezelf:

Kies een foto van jezelf waar je er uitermate dik bij zit, en plak dit op de koelkast deur met de woorden “ik kan dit volhouden, ik verdien beter en ik zal een gezonder en slanker lichaam krijgen”.

    • Foto’s van mensen die gewicht hebben verloren:

Er zijn ontelbare verhalen te vinden op het internet en tijdschriften over mensen die veel kilo’s afgevallen zijn. Zoek het verhaal dat jou het meest aanspreekt en plak deze foto op de spiegel en schrijf erbij “Als zij het kunnen kan ik het ook!” Kies geen plaatjes van sterren, want die hebben een heel team dat er voor zorgt dat ze er slank en fantastisch uitzien. Vergelijk je daar dus niet mee.

    • Foto van menselijk vet:

Stop een foto van menselijk vet in je portemonnee en kijk ernaar als je de neiging hebt iets vet te gaan eten.

Onthoud dat je al deze hulpmiddelen tot je beschikking hebt om je doel te bereiken, het enige dat jij moet doen is de motivatie vinden te beginnen en door te gaan met je dieet.