Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Wist je dat afvallen de kans op kanker vermindert?

Kanker is één van de meest gevreesde en afschuwelijke ziektes ter wereld. Kanker is als een mes dat in je rug wordt gestoken, onafhankelijk van leeftijd, geslacht, status en afkomst. Kanker maakt geen onderscheid en valt aan wie hij wil. Maar wist je dat je door het volgen van een gezond en evenwichtig afvalprogramma de kans op kanker vermindert en de ziekte er zelfs mee kunt voorkomen?

Ja, je hebt het goed gehoord! Twee vliegen in één klap, inderdaad. Wetenschappelijke onderzoeken hebben onomstotelijk aangetoond dat mensen met een gezonde levensstijl, zoals die wordt voorgeschreven in afvalprogramma’s, minder vatbaar voor kanker zijn. Er zijn vele onderzoeken gedaan naar de effecten van gewichtsverlies, en één van die effecten is een verminderde kans op kanker.

Gewicht verliezen en gezond blijven: de perfecte combinatie voor een fantastisch leven!

De American Cancer Society adviseert mensen om een gezonde levensstijl aan te houden. Dit houdt onder meer in een gezond gewicht te hebben en aan sport en beweging te doen. Je zou per dag minstens 30 minuten in beweging moeten zijn, maar 45 tot 60 minuten is beter. Ook het volgen van een gezond en evenwichtig dieet wordt aangeraden. Je zou dagelijks minstens vijf porties rauwe groenten en fruit moeten eten.

Als je drinkt, dan raadt de Society je aan om maximaal 1 glas (voor vrouwen) of 2 glazen (voor mannen) per dag te drinken. Als je rookt, dan is dat een grote risicofactor voor kanker. Sigaretten en tabak zou je helemaal uit je leven moeten bannen.

Fit en gezond zijn is prachtig en we willen het allemaal. Het betekent niet alleen er goed uitzien, van binnen evenwichtig en gezond zijn, maar het betekent nog veel meer. Het is het resultaat van een gezonde levensstijl, zowel lichamelijk als geestelijk, die vrij van ziektes is.

Groenten: goed voor het afvallen, goed voor het lichaam!

Wil je er graag slank en atletisch uitzien? Weet dan dat groenten je hier enorm bij kunnen helpen! Je wordt daar namelijk niet alleen fit, slank en gezond van, maar groenten hebben veel kankerwerende eigenschappen. Onderstaand volgen enkele groentesoorten die je kunt eten, maar er zijn er nog veel meer:
Broccoli
Bloemkool
Witte kool
Groene kool
Boerenkool
Rode kool
Spruitjes
Wortelen
Prei
Koolraap
Tomaten
Paprika
Komkommer
Aubergine
Courgette
Rettich
Radijs
IJsbergsla
Eikenbladsla
Uien
Knoflook
Bieslook
Peterselie
Koriander
Bieslook
Pepers
Aardappelen
Zoete aardappelen
Maniok

Dit zijn slechts enkele van de groenten die je kunt eten om kanker te voorkomen. Daarnaast zijn alle verse fruitsoorten, kurkuma, kerriepoeder, peulvruchten en volkoren graanproducten effectief in de bescherming tegen kanker. Bovendien vormen deze voedingsmiddelen onderdeel van een gezond en evenwichtig dieet en helpen je bij het afvallen. Raar maar waar, als je al deze producten eet, dan wordt je vanzelf een mooi mens, van zowel van binnen als van buiten.