Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

5 Afslankmythes ontmaskerd

Inleiding
Statistieken tonen aan dat meer en meer mensen last hebben van overgewicht. Dit is echter niet raar als je nagaat dat er zoveel mythes omtrent gezond eten zijn. Waar je ook kijkt, je zult wel iets vinden dat over afslanken of de slanke lijn gaat. Kijk maar in tijdschriften, op billboards en televisie; het gaat vaak over afslanken of te dik zijn. Het is echter belangrijk niet alles te geloven wat er gezegd wordt als het om afslanken gaat. Er zijn namelijk veel misverstanden over gezond eten en de oorzaken van te dik zijn. In dit artikel ontrafelen we 5 mythes over afslanken.

Mythe nummer 1: Helemaal geen suiker meer eten
Het eerste misverstand dat we hier recht moeten zetten is dat je helemaal geen suiker meer moet eten. Dus geen suiker in je thee, maar ook geen producten die suiker bevatten. Het is helemaal niet goed eenzijdig te gaan eten en producten die suiker bevatten compleet uit je dieet te schrappen. Soms moet je jezelf een traktatie gunnen en iets lekkers eten dat suiker bevat. Het is helemaal niet verkeerd dit soms te doen, zolang je het maar niet elke dag doet.

Het is ongezond bepaalde producten geheel uit je dieet te schrappen omdat je lichaam van alles een beetje nodig heeft. Je lichaam heeft dus ook suiker nodig om te kunnen functioneren.

Mythe nummer 2: Voedingssupplementen kunnen de plaats innemen van echt eten
Maaltijdvervangers en supplementen kunnen voor een hele korte periode gewoon voedsel vervangen. Maar als je het te lang doet is het schadelijk voor je lichaam. Het maakt niet uit hoeveel gezonde ingrediënten maaltijdvervangers en supplementen bevatten, het is nooit zo gezond als echt vers voedsel. Neem ze dus nooit langer dan een maand.

Mythe nummer 3 Vermijd alle producten die veel calorieën bevatten
Het is eveneens een misverstand dat producten die veel calorieën bevatten compleet vermeden moeten worden. Je kunt best producten eten die veel calorieën bevatten, maar je moet gewoon niet teveel calorieën op een dag eten. Calorieën zijn onmisbaar voor het lichaam en ze zijn benodigd voor de stofwisseling. Diëten waarbij slechts een soort voedsel gegeten mag worden zijn evenmin gezond en veel te eenzijdig. Het koolsoep dieet is een voorbeeld hiervan. Het is erg ongezond en het is een fabeltje dat je hiermee gezond afvalt.

Mythe nummer 4 Weinig tot geen koolhydraten eten
Het vierde misverstand is dat je door weinig koolhydraten te eten je overgewicht kan oplossen. Deze mythe komt uit Hollywood en veel mensen proberen met man en macht geen koolhydraten te eten omdat dit hen dik zou maken.

Als je te weinig koolhydraten binnenkrijgt dan gaat het lichaam naar andere bronnen van koolhydraten zoeken. Deze voorraden bevinden zich onder andere in de spieren en onder de huid. Door het gebrek aan koolhydraten houdt het lichaam erg veel water vast, waardoor je aankomt en wat je organen onder druk zet.

Mythe nummer 5 Door veel water te drinken val je af
Water drinken is erg goed voor het lichaam omdat water het reinigt van alle afvalstoffen en je lichaam heeft water nodig om te kunnen functioneren. Het bevordert de gang van voedsel door het spijsverteringskanaal wat gunstig is voor je spijsvertering. En hoewel water goed is voor het lichaam kan men met water alleen niet afvallen. De hoeveelheid vet dat zich in het lichaam bevindt moet verminderd worden en met alleen water lukt dat niet.