Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Afvallen zonder lichaamsbeweging

Inleiding
Het is zeer goed mogelijk af te vallen zonder aan lichaamsbeweging te doen. Je kunt afvallen zonder lichaamsbeweging door minder calorieën te eten dan dat je lichaam nodig heeft of verbrandt. Het is zelfs mogelijk met alleen junkfood af te vallen, zolang men maar minder calorieën eet als dat het lichaam verbrandt. Lichaamsbeweging is echter de beste manier om af te vallen omdat het naast afvallen veel voordelen biedt zoals het verminderen van het risico op hartaandoeningen, botontkalking en diabetes.

Stap nummer 1; het berekenen van je dagelijkse calorieën consumptie
Om te kunnen afslanken zonder aan lichaamsbeweging te doen is het van belang de dagelijkse basisbehoefte aan calorieën te berekenen. Deze basisbehoefte is de hoeveelheid calorieën die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Er zijn diverse manieren waarop dit berekend kan worden en geen van deze manieren is moeilijk. Er zijn zelfs speciale calorieën rekenmachines verkrijgbaar in de supermarkt. Er zitten ongeveer 3500 calorieën in een pond en als een persoon 3500 calorieën minder per week eet, dan zul je dus een pond per week afvallen.

Stap nummer 2; Het volgen van een afslankprogramma
Een populaire manier om af te vallen is het volgen van een 7 dagen afslankprogramma. Dit is voor veel mensen een aantrekkelijke optie omdat 7 dagen goed vol te houden is en ze vaak te lui zijn om daadwerkelijk oefeningen te gaan doen. Over het algemeen kan men met deze methode 10 pond afvallen, hoewel de resultaten per persoon natuurlijk verschillen. Het hangt er ook vanaf hoe strikt men het dieet volgt.
Het is belangrijk informatie in te winnen bij een gezondheidsspecialist alvorens te beginnen. Verzeker je ervan dat het dieet effectief en veilig is. Als je een lichamelijke aandoening hebt is het verstandig eerst je dokter te raadplegen om zo medische complicaties te voorkomen.

Stap nummer 3; Het gebruik van voedingssupplementen
De overheid heeft vandaag de dag amper nog grip op de gigantische hoeveelheid afslankproducten die er verkocht worden. Er worden dus een hoop middelen te koop aangeboden die helemaal niet doen wat ze beloven, en in enkele gevallen zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. Laat je dus goed voorlichten over de producten en lees goed wat op het label van het product staat. Realiseer je ook dat er vaak bijwerkingen zijn die niet zo plezierig zijn. De meeste afslankproducten zijn synthetisch van aard waardoor er een onbalans in ons lichaam ontstaat. Hierdoor ontstaan er dus bijwerkingen. Daarnaast zijn afslankproducten niet goedkoop. En duur betekent niet altijd goed.

Stap nummer 4; Cosmetische chirurgie
Een andere manier om af te vallen is met behulp van cosmetische chirurgie. Dit zou echter de laatste toevluchtsoord moeten zijn omdat chirurgie niet geheel zonder gevaar is. Er kunnen allerlei complicaties optreden gedurende de operatie. De meest voorkomende ingreep is liposuctie waar het vet uit het lichaam gezogen wordt. Vaak moeten patiënten aan kunnen tonen dat zij op allerlei andere manieren hebben geprobeerd af te vallen voordat ze de goedkeuring voor deze ingreep krijgen.
Een andere chirurgische ingreep die meer en meer voorkomt is maagverkleining. Zoals de naam al doet vermoeden wordt met deze ingreep de maag verkleind, waardoor de patiënt eerder vol zit met eten. Hierdoor zal de patiënt minder kunnen eten waardoor men afvalt.