Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Verlies Gewicht Dankzij Appels

appels

Een appel per dag helpt om uw afslankdoelen te bereiken. U kunt ze op verschillende manieren voorbereiden en geven veel gezondheidsvoordelen. Zelfs onderzoeken ondersteunen deze beweringen!

Wat Appels Voor U Doen

Er zitten verschillende gezondheidsvoordelen aan appels. Enkele van deze voordelen helpen in de bijdrage voor gewichtsverlies.

  • Appels bevatten veel vezels. Een appel van gemiddelde grootte bevat vijf gram aan vezels. Dit zorgt dat u snel een verzadigd gevoel heeft, waardoor u gemakkelijker minder calorieën per dag binnenkrijgt.
  • De vezels die in appels zitten zijn oplosbare vezels. Hierdoor wordt het absorberen van koolhydraten verminderd. Ze zorgen dat de suikerspiegel in evenwicht blijft, waardoor behoefte aan zoetigheid wordt voorkomen.
  • Appels bevatten veel water. Water is goed voor het lichaam en helpen bij het verbranden van vet en voor een algemeen goed functioneren van het lichaam. Vaak zorgt dorst ervoor dat mensen trek krijgen in iets lekkers, maar dit niet in de gaten hebben. Als u meer water binnenkrijgt, zult u minder worstelen met de gevolgen van dorst.

Hoeveel?

Het is vaak moeilijk om hier goed antwoord op te geven. Een appel zal zeker ondersteuning geven aan uw dieet, maar sommige studies tonen aan dat u minstens drie appels per dag moet eten. Dit is een behoorlijk aantal, maar u kunt dit onderverdelen in verschillende manieren van klaarmaken. U zult daarbij ook genoeg ander fruit en groenten op een dag moeten eten, niet alleen appels.

Appels Uitkiezen

Het beste is om appels bij een appelboer te kopen. Het scheelt niet alleen in de portemonnee, maar u krijgt ze ook in het perfecte jaargetijde. Bewaar ze in het groentevak van uw koelkast en zo blijven ze minstens een maand goed. Sommige appels kunnen zelfs de hele winter op deze manier bewaard worden.

Meer Appels Aan Uw Dieet Toevoegen

Er zijn verschillende manieren om appels aan uw dieet toe te voegen en daardoor zult u de vruchten ervan plukken.

  • Een appel voor elke maaltijd zal zorgen dat u minder eet tijdens de maaltijd.
  • Geniet ook van appelmoes. U kunt deze zelf maken door de appels in stukjes te snijden en deze te koken. Laat de schil zitten om de vezels te behouden, deze worden evengoed zacht bij het koken.
  • Eet een appel als tussendoortje. Ze zijn gemakkelijk om mee te nemen en zijn een verfrissend tussendoortje.
  • U kunt er ook een smakelijk nagerecht van maken door de appels in stukken te snijden en ze te besprenkelen met kaneel of bakspecerijen. Stop ze daarna anderhalve minuut in de magnetron. Kijk er dan even na en verwarmt ze daarna nog een minuut totdat ze zacht zijn. Laat de schil zitten voor extra vezels, dit behoudt de smaak.

Een appel per dag zal u helpen om uw afslankdoelen te bereiken. Vergeet niet om een evenwichtig dieet te volgen en appels eraan toe te voegen, niet andersom. U kunt een tot drie appels per dag eten.