Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Olijfolie Om Gewicht Te Verliezen?

olijfolie

Veel mensen vinden het ongeloofwaardig dat “olie” van welke soort dan ook, op de lijst van afslankproducten kan staan.

De Vetten In Olijfolie

De vetten die in olijfolie zitten, zijn enkelvoudig onverzadigde vetten. Dit soort vetten zijn “goede vetten”. Ze helpen bij het in evenwicht brengen van het cholesterolgehalte. Ook worden ze gekoppeld aan het ondersteunen van uw gewichtsverliesdoelen.

Wat Olijfolie Voor U Doet

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar olijfolie. Ze zijn een belangrijk onderdeel voor een gezond dieet. Wat is ondervonden kan erg nuttig zijn voor veel mensen die gewicht willen verliezen.

  • Olijfolie is een uitstekende vervanging van andere soort vetten, zoals boter, margarine en zonnebloem- of maïsolie. Dit komt omdat olijfolie bestaat uit enkelvoudig onverzadigde vetten en bevatten veel gezonde voedingsstoffen.
  • Studie toont aan dat als verzadigde vetten zoals boter worden vervangen, men eerder stopt met eten. Dit komt omdat olijfolie het lichaam beter verzadigd dan boter.
  • Olijfolie helpt het lichaam om alle benodigde voedingsstoffen te krijgen en zorgt dat u minder behoefte heeft naar tussendoortjes.
  • Enkelvoudig onverzadigde vetten helpen de opgeslagen vetten in het lichaam af te breken, waardoor gemakkelijker vet verloren kan worden.

Een Gangpad Gevuld Met Olijfolie

Als u nog nooit eerder naar de winkel bent gegaan om olijfolie te kopen, kunt u misschien een beetje overdonderd worden. ‘Virgin’ en ‘Extra Virgin’ olijfolie zijn de meest gezonde opties en zitten vol voedingsstoffen. Ze kunnen echter geen hoge temperaturen verdragen, zoals wanneer u gaat bakken of frituren. Voor het bakken en frituren kunt u beter geraffineerde olijfolie kopen. Deze wordt meestal aangegeven als gewone ‘olijfolie’. Als laatste, wanneer een lichtere smaak voor het bakken gebruikt moet worden, kies dan voor een ‘lichte’ olijfolie. Deze is milder van smaak, maar heeft dezelfde hoeveelheid calorieën en vet als gewone olie.

Kies in ieder geval voor olijfolie in een glazen fles en bewaar deze op een donkere plaats. Plastic flessen kunnen ervoor zorgen dat er chemicaliën in de olie terechtkomen. Het licht zorgt ervoor dat de oliestructuur afbreekt.

Olie Aan Uw Dieet Toevoegen

Het zal misschien in eerste instantie moeilijk zijn om olijfolie aan uw dieet toe te voegen. Het duurt echter niet lang om hier een gewoonte van te maken en dit product als alternatief te gebruiken.

  • Gebruik in plaats van boter, olie voor uw boterham. Voeg knoflook, peper, uienpoeder en kruiden toe voor een heerlijke smaak.
  • Maak dressings en marinades aan met olijfolie, in plaats van boter of mayonaise.
  • Vervang alle andere vetten, zoals boter en margarines met olijfolie.
  • Besprenkel olijfolie over salades, pasta en groentes.

Olijfolie is goed voor uw gezondheid en goed om gewicht te verliezen. Voeg olie toe aan uw dieet en vervang de slechte vetten om een slanker en gezonder persoon te worden.